tiistai 22. maaliskuuta 2011

Tiikerin raidat

Viime sunnuntain jälkiruuan valmistivat yrittäjä ja pikkuneiti. Jälkiruuasta oli tarkoitus jäädä vielä tiistain yhtiökokoukseenkin, mutta kakku osoittautui niin maukkaaksi, että jälkikasvu tuhosi sen kokonaan ennen tiistaita. En muistakaan, koska meillä olisi edellisen kerran leivottu perinteistä kuivakakkua.

VANHANAJAN TIIKERIKAKKU

2,5dl pullomargariinia
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
3 rkl kaakaota

1. Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen
2. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina
3. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla
4. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakao toiseen osaan. Levitä kerros vaaleaa taikinaa vuokaan, päälle kerros tummaa ja taas vaaleaa. Vedä lusikalla viiva taikinan keskelle, jotta se noustessaan pysyy tasaisena (eikä nouse keskeltä kummulle)
5. Paista 175-asteessa  50-60 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti