Tähän ruokaan liittyy muistolapsuudesta. Olin aurinkoisena, varmaan helteisenäkin päivänä pikkusiskoni kanssa mattopyykillä rantasaunalla. Eväänä lienee ollut korkeintaan mehua. En muista pestävien mattojen määrää, mutta urakka tuntui valtavalta. Iltapäivä oli jo pitkällä ja alkoi uuvuttaa. Kuin kutsuttuna paikalle saapui äiti korin kanssa. Korissa oli vastaleivottuja vatruskoja ja munavoita. Mikään ei ollut koskaan maistunut niin hyvältä. Odotettu tauko, vatsat täyttyivät ja äiti taisi pestä loput matot. Ohje on kopioitu Maku-lehdestä 1/2011. Ohjeen mukaan valmistettuna riisitäytettä tuli kolminkertaiseen annokseen, siksi olen tässä pienentänyt sen annoskokoa.
VATRUSKAT
RIISITÄYTE:
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl puuroriisiä
25g voita
1. Kietä riisiä suolalla maustetussa vedessä n 15 minuuttia. Sekoita joukkoon voi ja jäähdytä kannella peitettynä
TAIKINA:
1 kg jauhoisia perunoita
25g voita
1 tl suolaa
1-1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1. Keitä perunat kuorineen. Kuori vielä lämpimät perunat ja survo perunanuijalla. Jäähdytä. Sekoita voi, suola, jauhot ja muna taikinaan, sekoita tasaiseksi
2. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan3. Taputtele taikinapalat jauhotetuin käsin pyöreiksi kiekoiksi ( halkaisija 10cm). Nosta jokaiselle levylle lusikallinen riisitäytettä. Käännä kiekko puolikuuksi ja paina reunat kiinni , käytä tiivistykseen esim kiekon kokoista kulhoa ylösalaisin käännettynä
4. Paista 250-asteessa n 15 minuuttia. Tarjoile lämpiminä esim munavoin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti