VALKOISTA PARSAA
KERA HOLLAIDAISE-KASTIKKEEN JA PARMANKINKUN
nippu valkoista parsaa
***
2 keltuaista
2 rkl vettä
200g voita
2 tl sitruunanmehua
**
parmankinkkua
**
basilikan lehtiä
1. Kuori parsat, leikkaa tyvestä puinen osa pois. Jos teet tämän etukäteen, säilytä parsat kylmässä vedessä
2. Parsa keitetään mieluiten erityisessä kapeassa, korkeassa parsakattilassa, nuput vedenpinnan yläpuolella. Pieniin määriin käy myös laakea paistokasari
3. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suolaa. Laita parsat parsakattilaan, nuput ylöspäin, vettä juuri nuppujen alareunaan. Keitä hiljaa poreillen 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim haarukalla. Tuntuma saa olla al dente, ylikypsä parsa ei ole hyvää! Kaada vesi pois ja kääri parsat pyyhkeeseen
4. Tällä välin olet valmistanut hollandaise-kastikkeen ohjeen mukaan
5. Kasaa annokset ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti