lauantai 17. huhtikuuta 2010

Thaimakuja

Perjantaisin koulu- ja työviikon päätteeksi valmistamme usein jotain hyvää, mutta nopeasti valmistuvaa. Yksi koko perheen mieleinen ruoka on kanaa ja nuudeleita. Ohje on alunperin kirjasta Complete Thai Cooking, mutta käytännössä aineet vaihtelevat suuresti kerrasta toiseen. Pysyvät elementit kanan ja nuudeleiden lisäksi ovat kookosmaito ja curry jossain muodossa. Lasten ollessa pienempiä heidän annokseensa lisättiin vähän ruokakermaa tulisuutta lieventämään. Ruuasta kun saa juuri niin tulista kuin haluaa ja joskus tulisuutta tulee vaikkei haluaisikaan. Tällä kertaa maku oli raikas ja lempeän tulinen, aivan kuten thairuuan tulee ollakin. Ohje on kuten sen perjantaina valmistimme. Uutena makuna lisäsin sitruunaruohotahnaa.


KANAA JA NUUDELEITA KOOKOSMAIDOSSA

2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
15 cm pätkä purjoa
3 kevätsipulinippua
2 cm inkivääriä
2 rkl sitruunaruohotahnaa
1 rkl punaista currytahnaa (hot)
400g broilerisuikaleita (marinoimattomia)
1/2 l kanalientä
400ml kookosmaitoa
300g munanuudeleita
1/2 limetin mehu
mustapippuria myllystä
basilikaa

1. Halkaisen ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja leikkaa inkivääri pieneksi
2. Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki rypsiöljyssä. Lisää curry- ja sitruunaruohotahnat, sekä broileri ja paista 4 minuuttia
3. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, anna kiehahtaa, lisää munanuudelit murskaten ne paloiksi ja sekoita. Keitä 3 minuuttia (tai nuudelipaketin ohjeen mukaan) pari kertaa välillä sekoittaen.
4. Mausta limetin mehulla ja mustapippurilla, koristele basilikan lehdillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti