Olen muutamankin kerran maininnut pitäväni kovasti avokadosta. Ostan niitä aina kun lähikaupassa on tarjolla hyviä. Näin on ollut viime viikkoina yllättävän usein. Koko on pieni, mutta kypsyys sopiva. Nämä eivät ole niitä "syöntikypsiä", joita niitäkin joskus näkee. En ymmärrä miksi tarjolla pitää olla erikseen avokadoja ja syöntikypsiä avokadoja, mitä muuta niille tehdään kuin syödään? En minä avokadoja koristeeksikaan osta. Tämä salaatti on oma sovellus. Riittää ateriaksi sellaisenaankin, mutta sopii hyvin vaikkapa grillatun (tonni)kalan kaveriksi. Annoksesta riittää neljälle lisäkesalaattina tai kahdelle pääruokana.
AVOKADOSALAATTI
2 avokadoa
2 verigreippiä
erilaisia salaatteja (nyt punamangoldi, pinaatti ja vuonankaali)
4 viipaletta pekonia
pinjansiemeniä
1. Halkaise avokadot ja poista kivi, leikkaa veneen muotoisiksi viipaleiksi ja poista kuori
2. Kuori veriappelsiinit veitsellä poistaen kaikki valkoinen. Leikkaan lohkoiksi kalvojen välistä. Ota valuva mehu talteen kastiketta varten
3. Käytä pinjansiemenet nopeasti pannulla ja paista pekonit rapeiksi
4. Kasaa salaatti: alle salaatteja, päälle avokado ja greippi. Murskaa pekoni pinnalle juuri ennen tarjoilua ja viimeistele pinjansiemenillä. Kaada päälle kastiketta
KASTIKE
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua timjamia
6 rkl verigreippimehua
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipulit
2. Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua hetki. Kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti