tiistai 20. huhtikuuta 2010

Pastaan piiloutunut lammas

Jostain kumman syystä muuten pastaruokia rakastava perhe ei ole lainkaan ihastunut lasagneen. Tietysti täytyy tässä tapauksessa katsoa peiliin, jos syyllinen täytyy löytää. Perheellä on kuitenkin perinteisen makaronilaatikon lisäksi toinen uuniin laitettava pastaruoka, joka kuuluu kaikkien lempiruokiin - täytetyt cannellonit. Täytteitä voisi vaihdellakin, mutta olen jämähtänyt lampaan jauhelihaan, perheen rakastamaan vuohenjuustoon ja mausteena timjamiin. Yhtenä vaihtoehtona kokeiluun sopisivat suppilovahverot tai pinaatti, sillä nehän kuuluvat myös suosikkeihimme. Kasvisversiota voisi tarjota myös yrittäjän sisarenperheelle. Tästä annoksesta riittää neljälle pari ateriaa.

LAMMASCANNELLONIT

250g pastaputkia (cannelloneja)
2 x 240g (pakastettua) lampaan jauhelihaa
200g pehmeää chevrejuustoa
1 rkl hienonnettua timjamia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
2 prk (á 400g) tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
juustoraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit rypsiöljyssä, älä anna ruskistua. Lisää jauheliha ja sekoittele kunnes murumaista. Lisää lopuksi 3/4 rkl timjamia, hiven suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä ja sekoita hyvin. Ota paistinpannu liedeltä ja kaada ainekset kulhoon ja sekoita sekaan chevrejuusto
2. Täytä pastaputket seoksella, voit käyttää apuna esim pikkulusikkaa, mutta minusta homma onnistuu parhaiten käsin
3. Lisää 1/4 rkl timjamia ja ruokakerma tomaattimurskaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada laakeaan uunivuokaan
4. Lado täytetyt cannellonit tomaattimurskan päälle uunivuokaan siten, että ne vajoavat tomaattimurskan sisään. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200- asteessa noin 25 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti