perjantai 30. huhtikuuta 2010

Grillikauden avaus

Olen odottanut tätä hetkeä, grillikausi avattu! Toki grillaamme uunin grillissä talvellakin ja terassin grilliäkin tulee käytettyä varsinaisen sesongin ulkopuolella. Grillikaudella tarkoitan kuitenkin aterian valmistamista terassin grillillä sekä myös aterioimista terassilla. Nyt kausi käynnistettiin naisvoimin, teiniä vei golf ja yrittäjää tarvittiin kuskiksi. Grilliin päätyivät parsa ja herkkusienet. Lisäksi lautasella oli paistettua lohta, jonka ohje löytyy täältä. Ohjeen tillin sijasta loheen antoi makua timjami.


GRILLATTUA PARSAA
nippu vihreää parsaa
seesamiöljyä
sormisuolaa
parmesaania

1. Leikkaa parsoista tyvestä puumainen osa pois. Tavallisesti vihreää parsaa ei tarvitse kuoria
2. Kuumenna grilli kuumaksi, nostele parsat ritilälle ja anna grillautua 1-2 minuuttia ja käännä
3. Nosta grillatut parsat tarjoiluvadille, lirauta päälle seesamiöljyä ja ripottele hiven sormisuolaa. Lopuksi raasta päälle vähän parmesaania


TÄYTETYT HERKKUSIENET GRILLISSÄ

isoja herkkusieniä
pala pekonia/ sieni
maustettua tuorejuustoa (nyt italian yrtit)

1. Harjaa herkkusient puhtaiksi ja taita jokaisesta jalka pois. Voit käyttää jalat vaikka munakkaaseen
2. Laita jalasta jääneeseen kuoppaan lusikallinen tuorejuustoa ja kääri sienen ympäri pekoniviipale.
3. Grillaa parilan päällä (ritilällä pekonin rasva voi syttyä palamaan) kunnes pekoni on mukavan rapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti