Kahdeksan vuotta sitten kirjoitin kahdentoista kuukauden ajan muistiin mitä ruokaa meillä oli. Vähän takaperoisesti eli bloggasin jokaisen kuukauden jälkeenpäin. Ajattelin kokeilla samaa tänäkin vuonna. Vuoden 2012 tammikuussa kotona asuivat aikuiset ja 10-vuotias pikkuneiti sekä 15-vuotias teini. Liharuokaa oli 15 päivänä, kanaruokaa 7 päivänä, kalaa 7 päivänä ja kasvisruokaa 2 päivänä. Ravintolassa emme syöneet kertaakaan. Tässä tammikuussa kotona asuvat aikuiset ja teinineiti, joka ruokaili usein työharjoittelupaikassa. Liharuokaa meillä oli 5 päivänä, kanaruokaa 2 päivänä, kalaa 5 päivänä ja kasvisruokaa 15 päivänä. Kasvisruoka on siis pääsääntöisesti korvannut lihan. Ravintolassa söimme 4 kertaa.
TAMMIKUU RUOKALISTA
KE Uudenvuodenpäivä Hampurilaiset: kasviksilla tai jauhelihapihvillä
TO Tomaatti-vuohenjuustokeitto
PE Shari paneer eli juustoa pähkinäisessä tomaattikastikkeessa
LA Alkuviikon jämiä
SU Helsinki LUX ja ruokailu ravintola Màs ja LUX menu
MA Loppiainen Suppilovahverotäytteiset uuniperunat, vihreä salaatti (teinineidille jauhelihatäyte)
TI Ruokailu ravintola Vietnami (Phokeitto), (syömässä aikuiset, neiti söi Perhossa)
KE Pasta bolognese siitä mitä kaapista löytyy, vihreä salaatti
TO Tomaattimunakas
PE Kimchi Garden (Yrittäjä ja neiti söivät pastan loput)
LA Munatomaattikeitto (kokkina neiti, aikuiset flunssassa)
SU Muusi, poronkäristys ja puolukoita (kokkina neiti, aikuiset flunssassa)
MA Viikonlopun jämiä
TI Paistettua broileria,riisi, kaalisalaatti
KE Kurkumakala ja paistetut kasvikset (syömässä aikuiset, neiti söi Perhossa)
TO Broileri-mangosalaatti
PE Uunilohi, fenkoli-tomaattipaistos
LA Juurespata, vihreä salaatti (syömässä aikuiset, neiti söi Perhossa)
SU Suppilovahveropiiras, tomaattisalaatti (syömässä aikuiset, neiti söi Perhossa)
MA Viikonlopun jämiä
TI Parsakaali-kookoskeitto (syömässä aikuiset,neiti söi Perhossa)
KE Eilisen keiton loput
TO Kanttarellirisotto, paistettua maksaa, paistettua sipulia ja puolukoita
PE Paahdettu fetasalaatti ja grillattua entrecoteta lihansyöjille
LA Pihvi-nuudelisalaatti (tai herne- nuudelisalaatti ilman pihviä)
SU Perhon blinibuffet
MA Savulohichowder
TI Eilisen keiton loput
KE Porkkana-kikhernepihvit, tsatsiki ja punakaaliraaste
TO Tomaattimustapapukeitto
PE Aasialainen tonnikala, kookosriisi ja paksoi (ohje seuraa)
sunnuntai 2. helmikuuta 2020
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti