CORDERO ASADO eli KARITSAN POTKAA UUNISSA
4 karitsanpotkaa
4 isoa perunaa
250g kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
2 (puna)sipulia
tuoretta timjamia
2 laakerinlehtä
2 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori sipulit
2. Kuivaa potkat leivinpaperilla ja laita leivinpaperilla vuoratulle korkealaitaiselle uunipellille
3. Kuori ja lohko perunat. Levitä sipulit, tomaatit ja perunalohkot pellille
4. Kaada valkoviini pellille
5. Lisää mausteet ja valuta oliiviöljy päälle. Peitä pelti foliolla ja paista 175-asteessa 2 1/2 tuntia. Ota folio pois ja nosta unnin lämpö 225-asteeseen, paista vielä vartti, jotta potkat saavat väriä
5. Jos potkiajää, laita ne pataan, kaada päälle kiehuvaa kanalientä. Laita kansi päälle ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin ainakin neljäksi tunniksi tai kunnes lihan saa revittyä suikaleiksi
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 2 h 30 min + 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti