PORKKANA-KIKHERNEPIHVIT
(6 pihviä eli lisukkeilla kolmelle)
1 prk kikherneitä (herneitä 230g)
3/4 dl kaurahiutaleita
2 isoa porkkanaa
2 kevätsipulinvartta
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl viispippuria
(mustapippuri,korianteri,rosepippuri,maustepippuri, viherpippuri)
2 tl tahinia
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
*
rypsiöljyä paistamiseen
1. Valuta kikherneistä neste pois ja hienonna herneet kulhossa sauvasekoittimella
2. Kuori ja raasta porkkanat
3. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi, hienonna kevätsipuli
4. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta hetki pannulla rypsiöljyssä, lisää jeera, kurkuma, cayennepippuri, ja viispippuri myllystä ja paista vielä tovi
5. Yhdistä seos kikherneisiin. Lisää kaurahiutaleet, tahini, korianteri ja rypsiöljy, mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi
6. Muotoile käsin 6 litteää pihviä ja paista molemmin puolin miedossa lämmössä viitisen minuuttia per puoli. Nosta lopussa lämpöä, jotta saat pintaan väriä. HUOM. Pihvit jäävät pehmeiksi
7. Tarjoile punakaaliraasteen ja tsatsikin kanssa
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti