keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Vegepihvit

Ostin jo eilen pussillisen porkkanoita tämän päivän pihvejä varten. Tänään piti espanjantuntien jälkeen koukata kaupan kautta, sillä pureskelimme porkkanat eilen telkkaria katsellessa. Muut aineet näihin pihveihin löytyivätkin kotoa. Idea pihveihin HS, makumaailma ja lisäkkeet omani. Vaikka lisäsin tunnisteeksi "vegaaninen", en ole viemässä blogia siihen suuntaan. Kasvisvoittoisuus jatkuu.

PORKKANA-KIKHERNEPIHVIT
(6 pihviä eli lisukkeilla kolmelle)

1 prk kikherneitä (herneitä 230g)
3/4 dl kaurahiutaleita
2 isoa porkkanaa
2 kevätsipulinvartta
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl viispippuria 
(mustapippuri,korianteri,rosepippuri,maustepippuri, viherpippuri)
2 tl tahinia
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
*
rypsiöljyä paistamiseen

1. Valuta kikherneistä neste pois ja hienonna herneet kulhossa sauvasekoittimella
2. Kuori ja raasta porkkanat
3. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi, hienonna kevätsipuli
4. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta hetki pannulla rypsiöljyssä, lisää jeera, kurkuma, cayennepippuri, ja viispippuri myllystä ja paista vielä tovi
5. Yhdistä seos kikherneisiin. Lisää kaurahiutaleet, tahini, korianteri ja rypsiöljy, mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi
6. Muotoile käsin 6 litteää pihviä ja paista molemmin puolin miedossa lämmössä viitisen minuuttia per puoli. Nosta lopussa lämpöä, jotta saat pintaan väriä. HUOM. Pihvit jäävät pehmeiksi
7. Tarjoile punakaaliraasteen ja tsatsikin kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti