maanantai 23. helmikuuta 2015

Vähän parempaa kalasoppaa

Rauhallista, rauhallista.., mutta vain täällä blogissa ja siksi päivitykset ovat jääneetkin vähiin. Mökkiviikonloppuna kuitenkin keittelin tuoreen Glorian Ruoka&Viinin ohjeella niin maukkaan sopan, että sen ohje on pakko jakaa hetimiten. Yksinkertaisista perusraaka-aineista valmistuva kasviskeitto kruunataan lämminsavulohella. Keitto maistuisi kasvisversionakin, mutta lohi täydentää sen upeasti. Tästä taisi tulle uusi vakiokeitto mökille ja miksei muuallekin.


LÄMMINSAVULOHICHOWDER

1 iso purjo
1 lehtisellerinvarsi
2 valkosipulinkynttä
fenkoli
6 perunaa
2 rkl tomaattipyrettä
8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
*
350g lämminsavulohta
tilliä

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa viipaleiksi. Puolita sellerinvarsi ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi myös fenkoli
2. Kuullota valkosipulia ja purjon vaaleaa osaa hetki rypisöljyssä
3. Lisää tomaattipyre, selleri, fenkoli ja perunat, jatka paistamista hetki
4. Lisää kasvisliemi ja keitä noin vartti, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää purjon vihreä osa ja kerma. Mausta mustapippurilla. Anna kiehahtaa
5. Annostele keitto lautasille. Lämmitä lohi, poista nahka, jaa lohipala neljään osaa ja nosta lautasille, viimeistele tillillä. Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa (oma lisäys)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti