lauantai 9. tammikuuta 2010

Kiinalainen klassikko


Aikana ennen lapsia meillä oli harrastuksena keittää erilaisia keittokirjoja läpi ja analysoida reseptejä. Lähinnä keskityimme itämaisiin ruokiin. Tuolta ajalta on jäänyt yksi vakio-ohje. Klassikko, jonka aineet ovat edulliset ja löytyvät kaapista aina. Perjantaina kotiuduin neljän päivän kokousmatkalta, lievä väsymys vaivasi ja ulkona paukkui 20-asteen pakkanen. Tähän olotilaan tämä ruoka sopi erittäin hyvin.
MUNA-TOMAATTIKEITTO

4 isoa kananmunaa
3 isoa kypsää tomaattia
1 l kanalientä
3 rkl maizenaa sekoitettuna 3 rkl vettä
2 rkl seesamiöljyä
mustapippuria

1. Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki
2. Puolita tomaatit ja lohko puolikkaat kuuteen palaan. (Hienostellessa voit kastaa tomaatit kiehuvaan veteen ja poistaa kuoret)
3.Kuumenna seesamiöljy kattilassa ja hauduta tomaattilohkoja muutama minuutti. Kaada kuuma kanaliemi päälle ja kiehauta.
4. Suurusta liemi maizenalla.
5. Kaada munamassa kauhan vartta pitkin keiton sekaan. Massa saisi jäädä pinnalle reiluiksi lautoiksi kellumaan (tässä kohtaa en koskaan onnistu). Viimeistele mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti