torstai 20. helmikuuta 2020

Punajuuria

Sain kollegoiltani läksiäislahjaksi lahjakortin keittiötarvikekauppaan. Tiesin heti mitä haluan, mandoliinin. Tällä viikolla sain sen vihdoin hankittua, kun muistin ottaa lahjakortin mukaan kaupungilla käydessäni. Neiti antoi minulle oppitunnin mandoliinin käytöstä ja suikaloi alkuviikon täytelettujen kesäkurpitsan. Tänään uskaltauduin minäkin käyttämään neidin tappokoneeksi nimeämään laitetta.Tällainen amatööri käytti kiltisti mukana tullutta sormisuojaa. Koulun mandoliineissa ei kuulemma sormisuojaa ole. 


PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPAISTOS

6 punajuurta
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria myllystä
2 rkl hunajaa
rypsiöljyä
2 dl kuohukermaa
200g vuohenjuustoa
auringonkukan siemeniä

1. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariini
2. Laita muovihanskat käteen ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret tikuiksi mandoliinilla (tai veitsellä)
3. Voitele vuoka rypsiöljyllä. Laita punajuuritikut, sipulit ja rosmariini vuokaan. Mausta suolalla,  mustapippurilla ja hunajalla. Sekoita hyvin. Kaada kerma vuokaan ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi pinnalle. Ripottele lopuksi päälle auringonkukan siemeniä.  Paista 200-asteessa tunti. Anna vuuan levätä peitettynä vartti ennen ruokailua

Valmistusaika: 20 min + paistaminen 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti