KAALI-LINSSILAATIKKO
(2 uunivuokaa, eli varmaan kuudelle- kahdeksalle)
1 kg valkokaalia
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
1 dl ohraryynejä
1 prk käyttövalmiita linssejä
5 dl kasvislientä (tai tarpeen mukaan)
1 tl suolaa, mustapippuria myllystä
3 tl meiramia, 3 tl oreganoa
siirappia
voita (vegaanilla kasvimargariinia)
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia rypsiöljyssä, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi,
3. Leikkaa kaali suikaleiksi ja paista rypsiöljyssä parissa erässä, kunnes kaali painuu kasaan. Tähän menee 15-20 minuuttia
4. Kuori ja raasta porkkanat. Valuta ja huuhtele linssit. Yhdistä kaikki aineet isossa kulhossa. Mausta oreganolla, meiramilla, mustapippurilla ja suolalla
5. Voitele uunivuoka (tai kaksi) rypsiöljyssä ja kaada seos vuokiin. Kaada päälle kasvislientä, seos saa melkein peittyä. Lisää 2 rkl siirappia/ vuoka ja sekoita
6. Paista 200-asteessa 30 min. Lisää vuuan pinnalle voita ja alenna uunin lämpö 125-asteessen. Jatka paistamista vielä pari tuntia (lisää tarvittaessa kasvislientä, jos laatikko uhkaa kuivua)
7. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa
Valmistusaika: 40min + paistaminen 3 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti