Keitin eilen illalla itselleni teetä ja avasin keksipurkin kannen ajatuksena ottaa teen kanssa yksi keksi. Sen yhden keksin sain, ja purkki jäi tyhjäksi. Tänään uuni lämpeni sopivasti pääruokaa varten, joten oli hyvä paistaa myös keksejä. Mieli teki jotain suklaista, ja mikäpä on suklaisempaa kuin amerikkalaiset suklaakeksit. Olen tehnyt niitä parillakin reseptillä, mutten ole saanut aikaan toivomaani, päältä rapeaa ja sisältä tahmean sitkeää lopputulosta. Maku on ollut kyllä hyvä. Nyt kokeiluun Kinuskikissan ohje. Käytin valko- ja maitosuklaata. (tummaa suklaata ei kotona ollut). Tein isoja keksejä, kaksi pellillistä, 8 keksiä pellillä, paistolämpötila kiertoilmalla 200 ja paistoaika 8 minuuttia. Valkosuklaa teki kekseistä aika makeita, mutta rakenne on kohdallaan. Seuraavaksi kokeilen näitä tummalla suklaalla ja kenties pähkinöillä. Vaikka mitä tekisi avattu fariinisokeri tuppaa jähmettymään pussiin kivikovaksi möykyksi. Tässä ohjeessa sokerit sulatetaan voisulan joukkoon ja avatun, kovan fariinisokerin sai näin helposti käyttöön.
CHOCOLATE CHIP COOKIES
16 isoa keksiä
175g voita
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
*
2 1/2 dl karkeaksi hienottua suklaata
1. Sulata voi kattilassa. Lisää sokerit ja anna sulaa sekaan
2. Vatkaa kananmuna sekaan
3. Yhdistä kuivat aineet (ei suklaata), ja sekoita parissa erässä taikinaan. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi
4. Sekoita suklaat taikinaan
5. Nosta pellille 8 taikinakasaa, (ja sama toiselle pellille). Paista 200-asteessa 8 minuuttia
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti