sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pikaista paranemista

Neiti selasi viime viikolla tulleita ruokalehtiä yhtä innokkaasti kuin minä. Jos minä katselin uusia vinkkejä ruuanlaittoon, häntä koukuttivat leivonnaiset.  Sovimme, että olen lauantaina iltapäivällä henkisenä apuna, kun hän toteuttaa whoopiet. Neiti kuitenkin kotiutui ystävältään vasta illalla, joten sovimme, että whoopiet tehdään myöhemmin. Iltaan löytyi nopeampi resepti, samasta Maku-lehdestä. Annos on reilu ja rasiallinen keksejä pääsee tänään ilahduttamaan leikkauksesta toipuvaa neidin ystävää.


SUKLAAHIPPUPIKKULEIVÄT
Chocolate chip cookies

(noin 60kpl)

4 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
225g pehmeää voita
1 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa muscovadosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
450g tummaa suklaata

1. Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen (kiertoilmalle, niin voit paistaa kolme pellillistä yhtä aikaa)
2. Rouhi suklaa
3. Mittaa kuivat aineet (vehnäjauho, sooda ja suola) kulhoon
4. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi toisessa kulhossa
5. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten voi-sokeri vaahtoon. Kääntele joukkoon jauhoseos ja sekoita mukaan rouhittu suklaa
6. Laita kolmelle leivinpellille paperi. Nostele kahdella lusikalla nokareita tasaisin välein pellille, 20 jokaiselle. Painele nokareet litteiksi. Paista noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita
7. Vedä pikkuleivät leivinpaperilla jäähtymään ja sammuta uuni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti