Tavallinen makaronilaatikko ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, vaikka sitä on vuosien aikana, varsinkin lasten ollessa pieniä, tuli tehtyä useamman kerran kuukaudessa. Lasagnesta pidän, ja lähes kaikista muistakin maistamistani pastaruuista. Pitää kokeilla listallani on jo kauan ollut Amerikan makaronilaatikko, mac and cheese. Ostin sopivasti kaksi keraamista annosvuokaan, joten nyt oli tämän juustoisen herkun aika. Nimenomaan juustoisen, juuston pitää olla maukasta ja venyvää, tavallisen edamin saa unohtaa. Ja juustoa saa olla niin paljon kuin kehtaa, taisi minullakin olla enempi kuin reseptissä mainittu 100g. (Toive)ajattelen pinaatin kompensoivan epäterveellisyyttä. Tosin tuo se lisää makuakin. Ohjeeni on sovellus googlatuista englanninkielisistä resepteistä. Nyt juustomakaroni oli pääruoka salaatin kanssa. Amerikassa sitä tarjotaan usein grilliruokien lisäkkeenä.
MAC AND CHEESE WITH SPINACH eli PINAATTINEN JUUSTOMAKARONI
(kahdelle pääruokana)
kastike:
sipuli
valkosipulinkynsi
150g lehtipinaattia (pakaste)
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
50g Jukolan cheddaria
50g parmesaania
suolaa, valkopippuria, muskottia
*
200g pastaa
*
pinnalle:
pankojauhoja
parmesaania
1. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta juustot. Sulata pinaatti
2. Valmista bechamel eli valkokastike: Kuullota sipuleita muutama minuutti voissa miedolla lämmöllä, lisää vehnäjauhot ja kääntele hetki, älä ruskista. Lisää puolet maidosta ja sekoita hyvin. Lisää (sulatettu) pinaatti ja sekoita hyvin. Lisää puolet jäljellä olevasta maidosta, sekoita ja anna kastikkeen poreilla kunnes se alkaa saostua. Lisää juustoraasteet ja sekoita kunnes juusto sulaa kastikkeeseen (kastike saa olla aika sakeaa, mutta lisää maitoa, jos se tuntuu liian paksulta). Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskotilla -juustot ovat suolaisia, joten ole varovainen suolan kanssa
2. Keitä pastaa hyvin suolatussa vedessä 2-3 minuuttia vähemmän kuin ohjeessa sanotaan. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen
3. Kaada pastaseos voideltuihin annosvuokiin (tai yhteen vuokaan), ripottele pinnalle pankojauhoja ja parmesaania. Paista annosvuuat 200 asteessa 15 minuuttia ja isompi vuoka 20 minuuttia
Valmistusaika: 45 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti