Laskin, että blogistani löytyy (vain) 13 makkarareseptiä. Näistä seitsemän on keittoja, joissa enemmistössä makkara on antamassa makua. Osan voisi valmistaa ilmankin, jopa kasvisversiona. Ei silti, kyllä meillä makkaraa syödään. Paikallisen Seppälän lammastilan makkarat ovat upeaa grillattavaa ja Helsingissä asuessamme teimme carbonaraa Feris'n raakamakkaroista, jos niitä jäi grillauksesta.
Tänään korjasimme makkaransyöntitilastoja, minun toiveestani. Alkoi tehdä mieli uunimakkaraa. Tavallisesti meillä paistetaan uunimakkara tomaattiseoksen päällä. Nyt olin melkeinpä innovatiivinen ja valmistin (tai oikeastaan entinen yrittäjä hoiti pilkkomisen ja paistamisen), pinaattia makkaran kanssa. Josko pinaatti kompensoisi makkaran epäterveellisyyttä? Oikeasti ajattelen, että jos jotain syö, se pitää nauttia hyvällä omallatunnolla, oli se sitten makkaraa tai suklaata.
UUNIMAKKARAA JA PINAATTIA
(kahdelle/ tai muilla lisukkeilla neljälle)
HK sininen (tai muu uunilenkki)
80g Jukolan cheddaria (tai muuta kovaa juustoa)
*
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
250 g lehtipinaattia (näin talvella pakaste)
10 kirsikkatomaattia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä, chilihiutaleita myllystä
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista sipuleita rypsiöljyssä kunnes "antautuvat", lisää jäinen pinaatti ja paista kunnes pinaatti sulaa. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos on kovin kuivaa
2. Poista makkaroista kuori. Leikkaa makkaroihin viillot (noin puoliväliin). Leikkaa juusto ohuiksi tangoiksi ja laita juustotanko jokaiseen viiltoon
3. Laita makkarat uunivuokaan ja kaada pinaattiseos keskelle. Paista n 20 minuuttia 200 asteessa. Laita vielä grillivastukset päälle, ja paista viitisen minuuttia tai kunnes juustossa ja makkarassa on hyvä väri
Valmistusaika: 40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti