maanantai 24. tammikuuta 2022

Burgereita ja kaalisalaattia

Amerikkalainen kaalisalaatti, coleslaw on perinteinen kesäisten grilliruokien lisäke. Itse valmistan sen usein ilman majoneesia. Näin talvella, varsinkin kun tekee ostosreissut kävellen, tavallinen salaatti ei aina kestä pakkasessa paleltumatta kotiin asti. Hyvä vaihtoehto salaatille on kaali, sesongin vihannes, joka säilyy hyvin, eikä ota itseensä kotimatkasta pakkasessa. Kaalisalaattiin voi toki lisätä porkkanaa, sipulia, fenkolia tai muita vihanneksia. Minä tykkään tehdä sen yksinkertaisena versiona, vain kaalia ja sinappinen vinaigretti. Sama kastike toimii täydellisesti vihreän salaatin kanssa. Meillä syödään kaalisalaattia useamman kerran viikossa, nyt burgereiden kanssa.  Burgereissa kotitekoiset porkkanasämpylät, pihvit angus härän jauhelihasta (vain jauhelihaa, suolaa ja mustapippuria), sriracha-majoneesi, Aura-juustoa, cheddar-juustoa, salaattia, tomaattia ja pikkelöityä sipulia (siitäkin pitää laittaa resepti). Salaatin ohje on pieni, ehkä pariin ruokailuun, mutta salaattia kannattaa tehdä reilusti, sillä se säilyy jääkaapissa useamman päivän.

SINAPPI-VINAIGRETTI KAALISALAATTI

1 1/2 tl dijonsinappia
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl (omenasiideri)viinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
*
1/2 pienestä keräkaalista

1. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. (oikeasti en mittaa mausteita, eli maistelemalla selviää sopiva suhde)
2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puristele kaalisuikaleita käsin ja laita ne kulhoon. Sekoita kastike kaaliin ja puristele kaalia vielä käsin. Laita jääkaappiin tekeytymään 

Valmistusaika:  10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti