maanantai 14. joulukuuta 2020

Lammasta sunnuntailounaalla

Nuoret tulivat lauantaina käymään, jotta saavat miniän oleskelulupahakemuksen eteenpäin. Heidän tullessaan kysyin, haluavatko he lohta vai lammasta. Lohi on miniän lempiruokaa ja lammasta hän ei ole koskaan maistanut. Paljon papereita piti ensin täyttää, sitten tulostaa ja allekirjoittaa, skannata ja liittää sähköisen hakemukseen. Prosessiin meni sen verran aikaa, etten antanutkaan nuorten valita, vaan tein uunilohta, sillä se oli nopeampaa. Samalla opetin miniälle yhden tavan valmistaa uunilohi, tätä ohjetta mukaillen, lohi kokonaisena ilman limettiä. Lammasta söimme sitten entisen yrittäjän ja teinineidin kanssa sunnuntaina. Ohje googailun tulos. Lisäkkeeksi tekemäni kvinoa oli samalla jääkaapin siivousruokaa, tomaatit, paprikan, sellerin ja rucolan voi korvata sillä mitä kaapissa on. Kvinoankin tilalla voisi olla kuskusia tai bulguria. Tarjoilin lammaspullat tsatsikin kanssa. Paistoin puolet taikinasta pulliksi sunnuntain aterialle ja loput pihveiksi, jotka pakastin.


LAMMASPULLAT JA KVINOAAA

LAMMASPULLAT
(kuudelle)

750g karitsan jauhelihaa
reilun kokoinen sipuli
valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
3 tl viismaustetta
mustapippuria myllystä
1 tl savupaprikaa
4 rkl tomaattipyrettä
lihaliemikuutio
1 dl vettä
2 kananmunaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita pari minuuttia rypsiöljyssä. Lisää mausteet ja tomaattipyre, Sekoittele hetki, murusta sekaan lihaliemikuutio ja lisää vesi. Sekoita ja anna kiehahtaa, jotta vesi haihtuu. Jäähdytä vähän aikaa
2. Lisää seos jauhelihan joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. 
3. Paista rypsiöljyssä pulliksi tai pihveiksi

KVINOA
(neljälle)

2 dl kvinoaa + vettä & suolaa keittämiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
punainen chili
1/2 lehtisellerinvarsi
rypsiöljyä
1/2 punainen paprika
pieniä luumutomaatteja
10 kivellistä mustaa oliivia
100g fetajuustoa
rucolaa

1. Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan
2. Kuori ja hienonna sipulit, leikkaa chili ja selleri kuutioiksi. Kuutioi paprika ja tomaatti. Poista oliiveista kivet ja hienonna oliivit. Hienonna rucola
3. Kuullota sipuleita, chiliä ja lehtiselleriä pari minuuttia rypsiöljyssä. Lisää paprika ja jatka paistamista hetki
4. Lisää kypsä kvinoa ja kuutioitu tomaatti vihannesten sekaan ja sekoita. Sekoita lopuksi mukaan oliivit, murustettu feta ja rucola

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti