MAROKKOLAINEN JAUHELIHAKEITTO
(kuudelle- kahdeksalle)
(kuudelle- kahdeksalle)
500g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 perunaa
pieni kesäkurpitsa
2 dl punaisia linssejä + 1 dl vihreitä linssejä
(nyt pakasteesta valmiiksi keittämiäni)
(nyt pakasteesta valmiiksi keittämiäni)
rypsiöljyä
lihaliemikuutio
1 1/2 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl (huhmareessa jauhettuja) korianterinsiemeniä
1 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
*
tuoretta persiljaa
1. Paista jauheliha ja nosta sivuun
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa parin sentin tikuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi
3. Kuumenna kattila, lisää rypsiöljy ja sipulit. Paista hetki, lisää mausteet, paista sekoitellen minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Sekoita hyvin. Lisää porkkanat ja linssit. Keitä 5 minuuttia, lisää perunat ja paistettu jauheliha. Keitä 5 minuuttia, lisää kesäkurpitsa. Keitä 5 minuuttia. Lisää pinnalle persiljaa ja tarjoile
Valmistusaika: 30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti