perjantai 4. syyskuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä

Vaikka elämä iltojen viiletessä siirtyy enemmän sisälle, grillauskausi jatkuu. Grillaaminen on myös nopea tapa valmistaa ateria arkenakin työpäivän venyessä. Yksinkertaisimmillaan grillattu pihvi, tai broilerinfilee ei kaipaa seurakseen kuin salaatin. Kun valmistelut jakaa perheenjäsenille, voi lautasella olla useampikin komponentti. Tässä vähän huijattiin, sillä tsatsiki laitettiin jääkaappiin maustumaan jo aamulla, muuten ruoka oli valmista alle puolessa tunnissa. Paistos oli samalla "otetaan mitä kaapissa on ruokaa", eli ohueksi viipaloidut kesäkurpitsat ja perunat voideltuun uunivuokaan, lisätään puoli rasiaa maustettua tuorejuustoa (nyt aurinkokuivattutomaatti) ja desi kermaa, paistetaan 200-asteessa 20-30 minuuttia
Grillattuja lampaankyljyksiä tsatsikin, grillitomaattien ja kesäkurpitsa-perunapaistoksen kanssa


TSATSIKI eli kurkku-valkosipulikastike

2-3 avomaankurkkua
1 valkosipulinkynsi
 2dl turkkilaista jugurttia
liraus hunajaa
liraus (omena)viinietikaa
suolaa, mustapippuria
(sitruunakuorta raastettuna)


1. Valuta jugurtti kahvinsuodattimessa
2. Kuori kurkku, leikkaa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. (Minusta raastamalla kurkku tsatsikista tulee liian vetistä). Kuori  ja raasta valkosipulinkynsi
3. Sekoita valutettu jugurtti, kurkku ja valkosipuli. Mausta hunajalla, omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Myös sitruunankuoriraaste sopii mukaan. Nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoile grillatun liha, kasvisten tai leivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti