maanantai 20. huhtikuuta 2020

Tuunattu klassikko

Eräs perheemme suosikkipastakastikkeista on puttanesca, tomaattinen soosi, joka saa makua anjoviksesta, oliiveista ja kapriksista. Kaikki säilyviä aineksia, joita tomaattimurskan lisäksi löytyy aina kotoa. Glorian Ruoka & Viinissä ollut puttanesca-gnocchivuuan resepti piti siis testata. Valmistin puttanescan kuten olen sen aiemminkin tehnyt ja lisäsin paistokseen papuja tuomaan proteiinia. Muutenkin resepti muokkautui matkan varrella, idea kuitenkin GRV. 

PUTTANESCA-GNOCCHIVUOKA
(4-5 annosta)

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
6 anjovista
rypsiöljyä
1 tlk  kirsikkatomaatteja
1 tlk  tomaattimurskaa
2rkl pieniä kapriksia
20 kivetöntä kalamataoliivia
1 tlk papuja
mustapippuria myllystä
1 pss gnoccheja
1 pss mozzarellaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipulit, hienonna oliivit ja kaprikset
2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja anjovista, kunnes anjovikset ovat kokonaan hajonneet. Lisää kirsikkatomaatit, tomaattimurska, pavut sekä hienonnetut oliivit ja kaprikset. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Mausta mustapippurilla
3. Keitä gnoccheja 2 minuuttia
4. Yhdistä kastike ja gnocchit ja kaada uunivuokaan. Raasta pinnalle parmesaania. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut vuuan pinnalle. Paista vuokaa 225-asteessa kunnes mozzarella sulaa. Viimeistele basilikalla.  Tarjoile lisäksi esimerkiksi raikasta appelsiini-sipulisalaattia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti