lauantai 11. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen jälkiruokaa

Viimeiset kaksikymmentä vuotta olemme viettäneet pääsiäisen mökillä, pihaa haravoiden, grillaten ja heräävästä luonnosta nauttien. Onneksi luonnosta voi nauttia täällä Helsingissäkin. Piha on haravoitu ja pensaiden juuret saivat uuden kerroksen kuorikatetta. Päivittäiset kävelylenkkimme ovat pidentyneet ja lähialueet tulleet tutuksi. Kotipihalla vierailevat niin jänis, orava kuin fasaanikin, muista linnnuista puhumattakaan. Puput näyttäytyivät myös tämän päivän jälkiruuassa, neidin löytämässä ohjeessa.

MANGOMOUSSSE JA KEKSIKORVAT
(5 - 6 annosta)

mousse:
1 iso mango
2 liivatelehteä + vettä
1/2 vaniljatangon siemenet
puolen sitruunanmehu
5 dl maustamatonta (rasvatonta) jugurttia
1 dl kuohukermaa

keksit:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
1/4 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
50 g pehmeää voita
1 rkl maitoa

keksit:
1. Sekoita kuivat aineet. Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää maito ja sekoita taikinaksi
2. Jaa taikina 16 palaan ja muotoile palat 5cm pitkiksi kolmioiksi (=pupun korviksi). Paista 200-asteessa n 10-12 minuuttia

Mousse:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen
2. Halkaise mango. Leikkaa 1/3 mangosta pieniksi kuutioiksi ja nosta jääkaappiin. Leikkaa loppu mango paloiksi kulhoon ja aja sauvasekoittimella soseeksi, lisää sokeri, vaniljatangon siemenet ja jugurtti, sekoita tasaiseksi
3. Vaahdota kerma toisessa kulhossa
4. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen jugurtin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele kerma joukkoon
4. Kokoa annokset laseihin, ensin moussea, sitten mangokuutioita, moussea ja pinnalle mangokuutioita. Anna tekeytyä jääkaapissa. Viimeistele annokset ennen  tarjoilua keksikorvilla

Valmistusaika: 30 min + tekeytyminen 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti