keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Pontuksen karitsanpotkapata

Houkutteleva  karitsaresepti odotteli toteutusta pääsiäiseen. Lammas jossain muodossa on kuulunut pääsiäisaterioihimme aina. Useimmiten pastan kanssa tarjoiltuna. Perinteistä pääsiäisruokaa lampaanviulua taas emme ole  koskaan valmistaneet, sillä mökillä ei ole uunia. Jos tänä vuonna olisi herännyt vähän aiemmin ja laittanut REKO:ssa viulutilauksen sisään, olisi tuo viulukin nyt kotioloissa onnistunut. Mentiin kuitenkin karitsapotkilla. Makumaailma Lähi-idästä ja resepti Glorian Ruoka & Viinistä. Lisänä polentaa, josta perhe ei ole aiemmin välittänyt, mutta joka tämän ruuan kanssa toimii erittäin hyvin



KARITSANPOTKAPATA

4 karitsanpotkaa
2 isoa porkkanaa
10  pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
pari laakerinlehteä
3 rk balsamicoa
5 dl punaviiniä
3-5 dl vettä
1 tlk (kirsikka)tomaatteja
2 kanelitankoa
3 rkl rusinoita
sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä
voita, rypsiöljyä

1. Ota potkat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla
2. Kuori ja leikkaa sipulit puoliksi. Kuori ja kuutioi porkkanat
3. Kuullota porkkanoita ja valkosipulia voin ja rypsiöljyn sekoituksessa muutama minuutti pannulla. Siirrä pataan. Kuullota  salottisipuleita muutama minuutti, lisää balsamico ja jatka paistamista sekoitellen minuutti. Siirrä pataan. Kaada pannulle tilkka vettä, anna kiehahtaa ja kaada pataan
4. Pyyhi pannu puhtaaksi, lisää voita ja rypsiöljyä. Paista potkiin kauttaaltaan hyvä väri. Nosta potkat pataan
5. Lisää pataan viini. Anna kiehahtaa. Lisä tomaatit, yrtit, kanelitangot, suolaa,sokeria ja vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle
6. Nosta pata 180-asteiseen uuniin. Käännä potkat aina tunnin välein. Lisää nestettä, jos pata uhkaa kuivua. Paista potkia 2 1/2 - 4 tuntia potkien koosta riippuen. Tarjoile esimerkiksi polentan kanssa

Valmistusaika: 30 min  + paistaminen 4 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti