tiistai 7. huhtikuuta 2020

Fat Ramenin kukkakaalikeitto

Luen mielelläni ihan perinteisiä lehtiä, vaikka tilaukseni oikeuttavat myös digiaineistoon. Samalla merkkaan ruokalehdistä reseptejä odottamaan toteuttamista. Vuoden ensimmäisessä Glorian Ruoka & Viinissä oli houkutteleva ramenkeiton ohje. Ostin viikonloppua varten pari kukkakaalia ajatuksena tehdä kukkakaali wingsejä, laiskuus voitti ja kukkakaalit jäivät käyttämättä. Eilen muistin ramenohjeen ja ohje pääsi kokeiluun. Jos  arvelen kotona olevien aineiden riittävän tai toimivan soveltaen, hankin harvoin aivan reseptin mukaisia (erikois)aineita. Niin tein nytkin, valkosipuliöljyn tein itse, kevätsipulin korvasin ruohosipulilla, paksoin jätin pois ja nuudelitkin olivat riisinuudeleita. Kuten useimmiten (itämaisissa) keitoissa, liemi on tärkein ja muita aineita voi sitten soveltaa. Tässä keitossa moniuloitteiseen liemeen kermaisuuden antaa tahini.


KUKKAKAALIRAMEN

12 dl kasvislientä
tare:
1 tl suolaa
11/2 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl valkosipuliöljyä 
(nyt 1 valkosipulinkynsi raastettuna ja 3 rkl rypsiöljyä)
4 rkl tahinia
friteerattu kukkakaali:
400g  kukkakaalia
ripaus  suolaa
1 rkl riisiviinietikkaa
lisäksi:
(ramen-)nuudeleita
ruohosipulia
versoja/ituja

1. Keitä kasvisliemi
2. Sekoita taren aineet
3. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi
4. Kuumenna friteerausöljy 180-asteeseen (tarkasta lämpö joko mittarilla tai upottamlla vaalean leivän pala öljyyn- kun leipä ottaa väriä vajaassa minuutissa öljy on sopivan kuumaa. Pidä iso kattilankansi lähellä, jos öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan)
5. Friteeraa kukkakaalit muutamassa erässä. Nosta talouspaperille valumaan. Mausta kukkakaali ripauksella suolaa ja riisiviinietikalla
6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
7. Sekoita tare kasvisliemeen 
8. Kokoa annokset: jaa nuudelit ja kukkakaalit tarjoilukulhoihin, kauho liemi päälle ja viimeistele ruohosipulilla ja versoilla

Valmistusaika: 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti