KUKKAKAALIRAMEN
12 dl kasvislientä
tare:
1 tl suolaa
11/2 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl valkosipuliöljyä
(nyt 1 valkosipulinkynsi raastettuna ja 3 rkl rypsiöljyä)
4 rkl tahinia
friteerattu kukkakaali:
400g kukkakaalia
ripaus suolaa
1 rkl riisiviinietikkaa
lisäksi:
(ramen-)nuudeleita
ruohosipulia
versoja/ituja
2. Sekoita taren aineet
3. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi
4. Kuumenna friteerausöljy 180-asteeseen (tarkasta lämpö joko mittarilla tai upottamlla vaalean leivän pala öljyyn- kun leipä ottaa väriä vajaassa minuutissa öljy on sopivan kuumaa. Pidä iso kattilankansi lähellä, jos öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan)
5. Friteeraa kukkakaalit muutamassa erässä. Nosta talouspaperille valumaan. Mausta kukkakaali ripauksella suolaa ja riisiviinietikalla
6. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan
7. Sekoita tare kasvisliemeen
8. Kokoa annokset: jaa nuudelit ja kukkakaalit tarjoilukulhoihin, kauho liemi päälle ja viimeistele ruohosipulilla ja versoilla
Valmistusaika: 30min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti