SITRUUNA-MARENKIPIIRAS
(8-10 annosta)
pohja:
125g voita
1 1/2 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
(riisiä/kuivattuja herneitä painoksi)
täyte:
150g voita
3 sitruunan mehu (1 1/2 dl)
2 sitruunan raastettu kuori
3 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
marenki:
4 kananmunan valkuaista
1 1/4 dl hienoa sokeria
2. Jaa taikina neljään osaan ja painele osat kevyesti päällekkäin. Toista kolmesti, jotta taikina saa kuohkean rakenteen
3. Rypistä leivinpaperi ja levitä 24cm piirakkavuokaan. Painele taikina vuokaan ja sen reunoille. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kaada päälle kuivaa riisiä painoksi (jotta reunat pysyvät pystyssä). Paista 200-asteessa 15-18 minuuttia
4. Täyte:Sulata voi ja anna jäähtyä. Raasta sitruunankuoret ja purista mehu. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon raastettu sitruunankuori ja 1/4 dl sitruunanmehua. Lisää voi ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää loppu loppu sitruunan mehu (1 1/4 dl) ja sekoita. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 200-asteessa n 20 minuuttia. Ota piiras uunista ja laske uunin lämpö 180-asteeseen
5. Marenki: Vaahdota valkuaiset (tee keltuaisista vaikka hollandaise-kastiketta), lisää sokeri koko ajan vatkaten- Marenki on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja marenki pysyy kulhossa
6. Levitä marenki nuolijalla haalean tortun päälle taikinareunoihin asti. Paista 180-asteessa 20 minuuttia, kunnes marenki saa hieman väriä.
7. Tarjoile hyvin jäähtyneenä
Valmistusaika: 1 h 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti