PORKKANA-KÄÄRETORTTU
75g sulatettua voita
3 kananmunaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 3/4 dl vehnajauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 1/2 tl kanelia
1 dl saksanpähkinöitä
2 dl hienoa porkkanaraastetta
*
100g pehmeää voita
300 g tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
*
hienoa sokeria
1 dl saksanpähkinöitä
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Hienonna saksanpähkinät. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää porkkanaraaste, saksanpähkinät ja sulatettu voi munavaahtoon. Kääntele sekaisin.
2. Yhdistä loput taikinan aineet ja sekoita taikinaan
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Paista 225-asteessa 10 minuuttia. Kippaa paistettu kääretorttulevy levinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria ja hienonnettua pähkinää. Irrota levyn alla (nyt siis päällä oleva) leivinpaperi. (Tämä onnistuu kun laitan veteen kastellut ja kuivaksi puristetun pyyhkeen leivin paperin päälle hetkeksi) Jätä kääretorttulevy jäähtymään leivinpaperin ja pyyhkeen alla
4. Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Levitä vaahto jäähtyneen kääretortulevyn päälle. Rullaa levy napakaksi rullaksi ja kääri leivinpaperiin. Nosta rulla jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi
Valmistusaika: 30 min + tekeytyminen 4 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti