lauantai 29. joulukuuta 2018

Aloo Gobi

Yksi intialaisen keittiön suosikeistani on ollut peruna-kukkakaalicurry. Tämän vuoksi myös tämä ohje päätyi kokeiluun. Maistelin currya, kun se alkoi olla kypsää enkä alkuun ollut lainkaan tyytyväinen makuun ja lisäsin parikin kertaa curryjauhetta. Kasvikset vetivät kuitenkin hyvin maustetta sisäänsä. Lopussa lisäsin vähän sokeria (1 tl) pyöristämään makua. Curry odotteli ruokailijoita, joten siitä tuli varsin pehmeää. Ulkonäkö ei siis kaunein, maku sen sijaan hyvä.
ALOO GOBI eli PERUNA-KUKKAKAALICURRY

pätkä purjoa
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
pieni kukkakaali
6 perunaa
2 (4) rkl mietoa (madras-) curryjauhetta
n 3 dl kasvislientä
1 dl maustamatonta jugurttia
(suolaa & sokeria)
tuoretta korianteria

1.Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääri. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa 1x1 cm kuutioiksi
2. Kuullota sipulit voin ja rypsiöljyn seoksessa kattilassa. Lisää curry, perunat ja inkivääriraaste. Jatka paistamista miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja kasvisliemi. Hauduta kymmenisen minuuttia (lisää tarvittaessa kasvislientä)
3. Lisää jugurtti ja sekoita. Hienonna pinnalle korianteria

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti