perjantai 21. joulukuuta 2018

Kasviskeitto viiden parhaan joukkoon- Family rating:One of the best (vegetable) soups

Joulun alla tulee puuhailtua kaikenlaista keittiössä. Leipomusten lomassa pitäisi saada ruokakin valmiiksi. Tässä  Glorian Ruoka & Viinin ohjeesta mukailtu keitto, joka maistuu kaikille ja pitää nälän loitolla pitkään. Jos paistelet porkkanalaatikot itse, voit käyttää porkkanasoseen lopun tähän keittoon, valmistitpa soseen itse tai ostitpa kaupasta kuten minä. Soseenkin ostin tätä keittoa varten, pääsen jouluna veljen perheen joulupöytään syömään äitini valmistamaa porkkanalaatikkoa. Voit myös käyttää kokonaisia porkkanoita. Koko perhe rankkasi keiton viiden parhaan keiton joukkoon. 

Recipe in English below Finnish one


PORKKANA-LINSSI-MAAPÄHKINÄVOIKEITTO

10cm pätkä purjoa 
(tai 5 kevätrsipulinvartta, hätätilassa tavallista sipulia)
3 valkosipulinkynttä
punainen chili
500g valmista porkkanasosetta 
(tai 6 isoa porkkanaa)
rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
1 pkt valmiita punaisia linssejä
1 dl maapähkinävoita
2 1/2 dl (1 prk) kookosmaitoa
*
sriracha-kastiketta
tuoretta korianteria

1. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna (kuori ja paloittele porkkanat, jos käytät niitä)
2. Kuullota sipuleita ja chiliä pari minuuttia kattilassa rypsiöljyssä (jos käytät porkkanoita lisää ne ja jatka kuullottamista pari minuuttia)
3. Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä kymmenisen minuuttia (jos käytät porkkanoita, keitä hetki kauemmin).Lisää porkkanasose, keitä vielä viisi minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella
4. Lisää kookosmaito ja maapähkinävoi, mausta suolalla ja mustapippurilla, soseuta vielä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kuumaa kasvislientä jos keitto tuntuu liian paksulta
5. Lisää  tarjoillessa annosten pinnalle hienonnettua  tuoretta korianteria ja muutama tippa srirachaa

CARROT- LENTILS - PEANUT BUTTER SOUP

10 cm leek
3 garlic gloves
red chili
6 big carrots
olive oil
5 dl vegetable stock 
1 can (230g) ready cooked red lentils
1 dl peanut butter
1/2 dl   coconut milk
*
sriracha
fresh cilantro

1. Wash leek and cut to pieces. Peel and finely chop garlic gloves. Remove seeds from chili and finely chop. Peel carrots and cut to big pieces
2. Saute onions and garlic with a little bit of oil until soft. Add carrots and stock. Let simmer until carrots are soft. Add lentils, coconut milk and peanut butter.
3. Run through the blender until smooth. Season with salt and black pepper.
4. Serve with fresh cilantro and drops of sriracha sauce

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti