Recipe in English below Finnish one
PORKKANA-LINSSI-MAAPÄHKINÄVOIKEITTO
10cm pätkä purjoa
(tai 5 kevätrsipulinvartta, hätätilassa tavallista sipulia)
3 valkosipulinkynttä
punainen chili
500g valmista porkkanasosetta
(tai 6 isoa porkkanaa)
rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
1 pkt valmiita punaisia linssejä
1 dl maapähkinävoita
2 1/2 dl (1 prk) kookosmaitoa
*
sriracha-kastiketta
tuoretta korianteria
2. Kuullota sipuleita ja chiliä pari minuuttia kattilassa rypsiöljyssä (jos käytät porkkanoita lisää ne ja jatka kuullottamista pari minuuttia)
3. Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä kymmenisen minuuttia (jos käytät porkkanoita, keitä hetki kauemmin).Lisää porkkanasose, keitä vielä viisi minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella
4. Lisää kookosmaito ja maapähkinävoi, mausta suolalla ja mustapippurilla, soseuta vielä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kuumaa kasvislientä jos keitto tuntuu liian paksulta
5. Lisää tarjoillessa annosten pinnalle hienonnettua tuoretta korianteria ja muutama tippa srirachaa
CARROT- LENTILS - PEANUT BUTTER SOUP
10 cm leek
3 garlic gloves
red chili
6 big carrots
olive oil
5 dl vegetable stock
1 can (230g) ready cooked red lentils
1 dl peanut butter
2 1/2 dl coconut milk
*
sriracha
fresh cilantro
1. Wash leek and cut to pieces. Peel and finely chop garlic gloves. Remove seeds from chili and finely chop. Peel carrots and cut to big pieces
2. Saute onions and garlic with a little bit of oil until soft. Add carrots and stock. Let simmer until carrots are soft. Add lentils, coconut milk and peanut butter.
3. Run through the blender until smooth. Season with salt and black pepper.
4. Serve with fresh cilantro and drops of sriracha sauce
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti