KESÄKURPITSA-FETAPIHVIT
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
4 kananmunaa
fetajuustoa
(vähärasvaista)
1 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria
n 3/4 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
1. Raasta kesäkurpitsa. Laita raaste siivilään,(ja siivilän alle kippo valuvaa nestettä varten), ripottele pinnalle suolaa (1/2 tl) ja anna seistä 15 min
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Purista kesäkurpitsaraasteesta neste pois. Yhdistä kesäkurpitsaraaste, ruohosipuli ja keltuaiset.Murusta sekaan fetaa (jätä vähän salaatin pinnalle) Mausta mustapippurilla. Sekoita. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto muiden aineiden joukkoon
4. Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla. Nosta lusikalla taikinasta kasoja pannulle. (Jos omistat lettunpannun, käytä sitä.) Tasoita kasat ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi (n 4 min / puoli)
TABBOULEHSALAATTI
2 dl ateriajyviä (tai bulguria)
2 isoa tomaattia
15 cm pätkä kurkkua
1 rku lehtipersiljaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria
3 rkl avokadoöljyä
*
salaattia
1. Keitä ateriajyvät paketin ohjeen mukaan, jäähdytä
2. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista siemenet ja kuutioi lohkot. Leikkaa kurkku pitkittäin 1/2 cm viipaleiksi. Poista osa jossa siemeniä ja leikkaa viipaleet edelleen kuutioiksi. Hienonna persilja
3. Yhdistä ateriajyvät, tomaatti- ja kurkkukuutiot, yrtit, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää avokadoöljyä (tai oliiviöljyä) ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan
4. Kokoa tarjolle. Levitä salaatinlehtiä laakeaan astiaan. Kumoa tabbouleh päälle. Murustele pinnalle pihveistä jäänyttä fetaa
Valmistusaika: 40 min
Kiva idea nuo pihvit ja salaatti. Pitää kokeilla.
VastaaPoista