torstai 27. joulukuuta 2018

Keventämistä joulun jälkeen

Perheemme esikoinen toimii meille esimerkkinä lihansyönnin vähentämisessä. Tavalliseen arkeen liha ei hänellä kuulu. Mummun laittaessa ruokaa tai veljen joulupöydässä voi tehdä poikkeuksia. Riistakin sallitaan. Tämä ruoka sopii lihansyöntiä vähentäville tai  muuten vain näin joulun jälkeiseen keventämiseen. Kesäkurpitsapihvien ohje Glorian Ruoka&Viinistä, tabboulehsalaatti oma sovellukseni. Valmista salaatti ensin tekeytymään jääkaappiin.


KESÄKURPITSA-FETAPIHVIT

2 keskikokoista kesäkurpitsaa 
4 kananmunaa
fetajuustoa   
(vähärasvaista)
1 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa, mustapippuria
n 3/4 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

1. Raasta kesäkurpitsa. Laita raaste siivilään,(ja siivilän alle kippo valuvaa nestettä varten), ripottele pinnalle suolaa (1/2 tl) ja anna seistä 15 min
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Purista kesäkurpitsaraasteesta neste pois. Yhdistä kesäkurpitsaraaste, ruohosipuli ja keltuaiset.Murusta sekaan fetaa (jätä vähän salaatin pinnalle) Mausta mustapippurilla. Sekoita. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto muiden aineiden joukkoon
4.  Kuumenna tilkka rypsiöljyä pannulla. Nosta lusikalla taikinasta kasoja pannulle. (Jos omistat lettunpannun, käytä sitä.) Tasoita kasat ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi (n 4 min / puoli)


TABBOULEHSALAATTI

2 dl ateriajyviä (tai bulguria)
2 isoa tomaattia
15 cm pätkä kurkkua
1 rku lehtipersiljaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria
3 rkl avokadoöljyä
*
salaattia

1. Keitä ateriajyvät paketin ohjeen mukaan, jäähdytä
2. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon, poista siemenet ja kuutioi lohkot. Leikkaa  kurkku pitkittäin 1/2 cm viipaleiksi. Poista osa jossa siemeniä ja leikkaa viipaleet edelleen kuutioiksi. Hienonna persilja
3. Yhdistä ateriajyvät, tomaatti- ja kurkkukuutiot, yrtit, sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää avokadoöljyä (tai oliiviöljyä) ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan
4. Kokoa tarjolle. Levitä salaatinlehtiä laakeaan astiaan. Kumoa tabbouleh päälle. Murustele pinnalle pihveistä jäänyttä fetaa

Valmistusaika: 40 min

1 kommentti: