skip to main |
skip to sidebar
Suunnittelen loppuloman ruokailuja ja yhdellä aterialla syömme kalmaria täytettynä. Googlaillessani reseptejä muistin, että valmistin kalmaria myös alkusyksystä. Yksinkertainen resepti jäi bloggaamatta. Kuva löytyi oikeasta kansiosta, joten ohje talteen. Kalmarit valmistetaan joko pikaisesti kypsentämällä esim grillaamalla tai miedolla lämmöllä pidempään hauduttaen. Nämä kalmarit grillasin, samaan grilliin pääsi myös pari tonnikalapihviä. Lisäksi pastaa ja tomaattisalsaa. Kalmari eli yhden lajin mustekala ei taida olla äyriäinen, mutta siihen luokkaan se saa tässä blogissa kuulua.
GRILLATTUA KALMARIA
pakastettuja kalmareita
*
maustekastike:
punainen chili
seesamiöljyä
sitruuna
suolaa ja mustapippuria
1. Sulata kalmarit jääkaapissa yön yli
2. Halkaise kalmarituubit ja vedä pintaa molemmin puolin ristikot, jotka eivät meni läpi asti
3. Purista puolen sitruunan mehu ja raasta kuori. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chili, sitruunanmehu, sitruunan kuoriraaste ja loraus seesamiöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Grillaa kuumassa grillissa nopeasti ja mausta kastikkeella
Valmistusaika: 15 min (+kalmarien sulatus)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti