perjantai 19. tammikuuta 2018

Fuusioruokaa tortilloista

Viime perjantaina kysyin yrittäjältä ja neidiltä olisiko heillä toiveita viikonlopun ruuan suhteen. Molemmat esittivät tavallisen toiveensa. Yrittäjälle "jotain hyvää" ja neidille "tortilloja". Ensin en innostunut neidin toiveesta, kunnes keksin, että tortillojakin voi tehdä monella tapaa, kuten tekemällä tortillaletut itse. Ohje on googlailun ja oman kehittelyn tulos. Samalla sain tyhjennettyä muutaman maustepurkin jääkaapista. Huuhtelin purkinpohjat vedellä, jotta sain kaiken maun talteen. Tortillat voisi tehdä gluteenittomina pelkistä maissijauhoista, mutta vehnäjauho tekee niistä helpommin käsiteltäviä. Oma variointi ainesten suhteen on enemmän kuin suotavaa.


TORTILLAT, NYHTÖBROILERIA JA SALAATTIA ITÄMAISELLA TWISTILLÄ


Nyhtöbroileri:
1 pkt broileri paistileikkeitä
liemi:
1 pieni punasipuli
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
 kanelitanko
2 tähtianista
2 kokonaista neilikkaa
1 rkl korianterin siemeniä
n. 1 rkl inkivääritahnaa
n 1/2 dl ketjap manis-kastiketta
ripaus suolaa
1 dl ruokokidesokeria
vettä

Salaatti:
iso porkkana
pätkä kurkkua
1/2 paprikaa
pieni punasipuli
korianteria
limetin raastettu kuori
2 rkl pähkinöitä
3 rkl riisiviinietikkaa
ripaus suolaa
1 rkl ruokokidesokeria

Tortillat:
3 dl maissijauhoja
3 dl durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl vettä

1. Aloita broilerista. Halkaise sipuli neljään osaan, halkaise valkosipulin kynnet, leikkaa chili muutamaan osaan
2. Laita broilerit ja liemen aineet kattilaan. Lisää vettä kunnes broilerit ovat peitossa. Anna kiehahtaa ja kuori vaahto. Keitä hiljaisella tulella tunti. Nosta kattila hellalta ja anna jäähtyä, mielellään seuraavaan päivään. Nosta broilerit liemestä ja revi liha kahdella haarukalla. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä kunnes nestettä on jäljellä pari desiä. Lisää riivitty broileri
3. Valmista salaatti maustumaan. Kuori porkkana ja suikaloi kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Leikkaa kurkku ja paprika tulitikun kokoisiksi tikuiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kulhon pohjalle etikka, suola ja sokeri, anna mausteiden liueta. Lisää porkkana, kurkku, paprika ja sipuli sekä tuoretta korianteria (minulla kesällä pakastettua) sekä limetin kuoriraaste. Sekoita ja anna maustua. Tarjolle vietäessä murskaa pinnalle pähkinöitä
4. Tee tortillat juuri ennen ruokailua. Sekoita kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 16 osaan ja peitä kelmulla. Kauli tortillat ohuiksi ja peitä kelmulla. Paista kuumalla, kuivalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinnalla on tummia pilkkuja. (ei kuitenkaan liian kauan, että tortillat pysyvät pehmeinä) Peitä kypsät tortillat kelmulla & pyyhkeellä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja lämpiminä
5. Kuumenna broileri. Tarjoile tortillat broilerin, salaatin ja muiden mieleisien lisäkkeiden kanssa 

Valmistusaika:  1 h + broilerin keittäminen 1 h + maustuminen 12 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti