RAPUKAKUT
15, halkaisija 4-5 cm
rapukakut:
350g pieniä katkarapuja (pakaste)
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 punainen chli
1 mausteinen makkara (nyt HK:n Carlos)
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl pankojauhoja
3 kananmunaa
mustapippuria myllystä, suolaa
rypsiöljyä
+ pankojauhoja levittämiseen
dippikastike:
1 dl soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 punainen chili, hienonnettuna
(voimakkuus oman maun maun mukaan)
1 valkosipulin kynsi, kuorittuna & hienonnettuna
1 tl seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
dippikastike:
1 dl soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 punainen chili, hienonnettuna
(voimakkuus oman maun maun mukaan)
1 valkosipulin kynsi, kuorittuna & hienonnettuna
1 tl seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
5. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää chilit, timjami ja makkara. Paista viitisen minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu jäähtymään
6. Sekoita kaikkia täytteen aineet, tarkista maku. Levitä lautaselle pankojauhoja. Ota pari lusikallista (tai käyttötarkoituksen mukaan) massaa käteen ja painele jauhoissa. Paista reilussa rypsiöljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Massa on hyvin pehmeää ja vaikeasti käsiteltävää, mutta paistuessaan kiinteytyy
7. Sekoita kaikki dipin aineet ja tarjoile rapukakkujen kanssa
Valmistusaika: 40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti