torstai 4. tammikuuta 2018

Sormiruokaa

Metsästin muutama kuukausi sitten myyjän avustuksella japanilaisia korppujauhoja, pankojauhoja, niitä löytämättä. Nyt tiedän, etteivät pankojauhot ole jauhohyllyssä korppujauhojen vieressä, vaan itämaisten ruokien hyllyssä jossain sushiriisin lähettyvillä. Näiden paistettujen broilerinkoipien pinnan voisi rapeuttaa myös tavallisella paneerauksella tai vaikka maissihiutaleilla. Paistaminen öljyssä tai kevyemmässä versiossa uunissa. Caynnepippuria oman maun mukaan. Pieni polte kuuluu asiaan, mutta lapsiversiossa cayennen voi jättää poiskin. Lisäkkeeksi salaattia, paahdettua parsakaalia ja muutama hyvä dippi.

FRIED CHICKEN
(viidelle-kuudelle)

800g broilerin koipia
800g broilerin siipiä
1 l piimää/ maustamatonta jugurttia
suolaa, mustapippuria
savupaprikaa
*
pankojauhoja
suolaa, mustapippuria
cayennepippuria

Limetti-korianteri-aioli:
 2 dl valmista majoneesia
yhden limetin raastettu kuori
1/2 limetin mehu puristettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

itämainen dippikastike:
1 punainen chili hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
yhden sitruunan raastettu kuori
1 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 tl muscovadosokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta

1. Kaada piimä/ jugurtti isoon kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Nosta broilerit kulhoon ja sekoita. Nosta kylmään yön yli
2. Ota broilerikulho huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanvalmistusta
3. Sekoita dipit ja nosta jääkaappiin maustumaan
4. Kaada pankojauhoja lautaselle ja mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Nosta broilerit piimästä/ jugurtista ja kierittele yksitellen pankojauhoissa ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille (koivet ja siivet eri pelleille). Vaihda jauhot välillä ja tee jauhotus kahdessa osassa, jotta jauhot pysyvät irtonaisina
5. Kuumenna uuni 225-asteeseen ja laita koivet ensin uuniin, paista 20 minuuttia ja laita myös siivet uuniin. Jatka paistamista 25 minuuttia
6. Tarjoile dippien kanssa. 

Valmistusaika: 30min + marinoituminen yli yön + paistaminen 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti