FRIED CHICKEN
(viidelle-kuudelle)
800g broilerin koipia
800g broilerin siipiä
1 l piimää/ maustamatonta jugurttia
suolaa, mustapippuria
savupaprikaa
*
pankojauhoja
suolaa, mustapippuria
cayennepippuria
Limetti-korianteri-aioli:
2 dl valmista majoneesia
yhden limetin raastettu kuori
1/2 limetin mehu puristettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
itämainen dippikastike:
1 punainen chili hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
yhden sitruunan raastettu kuori
1 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 tl muscovadosokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2. Ota broilerikulho huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanvalmistusta
3. Sekoita dipit ja nosta jääkaappiin maustumaan
4. Kaada pankojauhoja lautaselle ja mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Nosta broilerit piimästä/ jugurtista ja kierittele yksitellen pankojauhoissa ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille (koivet ja siivet eri pelleille). Vaihda jauhot välillä ja tee jauhotus kahdessa osassa, jotta jauhot pysyvät irtonaisina
5. Kuumenna uuni 225-asteeseen ja laita koivet ensin uuniin, paista 20 minuuttia ja laita myös siivet uuniin. Jatka paistamista 25 minuuttia
6. Tarjoile dippien kanssa.
Valmistusaika: 30min + marinoituminen yli yön + paistaminen 45 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti