sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Makeaa sunnuntailounaan lopuksi

Teinineiti teki eilen pitkästä aikaa jäätelöä. Tällä kertaa makuina mansikka, mustikka ja valkosuklaa. Autoin häntä ennakkovalmisteluissa laittamalla kerman ja kondensoidun maidon pakastimeen. Toista maitopurkkia avatessani tajusin, ettei ohjeeseen tarvita kuin yksi purkki. Kelmu päälle ja purkki jääkaappiin odottamaan kunnes keksisin mihin käyttäisin kondensoitua maitoa. Kauppaankaan en halunnut lähetä, eli piti mennä kotona olevilla aineilla. Keittelin avatun purkillisen karamelliksi ja kokosin sunnuntailounaalle annosjälkiruuat. Tämä ohje neljälle, eli kaikki maito ei päätynyt jälkiruokiin. Jos käyttää kokonaisen purkin, annoksia tullee ainakin kahdeksalle. Tavallisesti kondensoitu maito keitetään karamelliksi purkkia avaamatta, vain etiketti pitää poistaa. Koska minä ehdin purkkini avaamaan, keitin sitä koko ajan sekoittaen viitisentoista minuuttia, seos saa paksuuntua, muttei liikaa. Näppituntumalla mentiin



ANNOSBANOFFEET

1 tlk kondensoitua maitoa
(ohjeeseen riittää reilu desi)
banaani
viisi kaurakeksiä
 1 dl kuohukermaa
 2 rkl vaniljatuorejuustoa
(rasian loput, ei välttämätön)
vaniljasokeria

1. Keitä kondensoitu maito karamelliksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin viisitoista minuuttia, jäähdytä
2. Leikkaa banaani viipaleiksi
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita mukaan vaniljatuorejuusto ja mausta vaniljasokerilla
4. Kokoa annokset; lasin pohjalle keksimurua, karamellisoitua maitoa, banaaniviipaleita, kermavaahtoa. Toista sama pari kertaa. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi

Valmistusaika: 20 min + tekeytyminen 2 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti