SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA
Oma ohjeeni täältä. Leivoin piirakan uunipellin kokoisena, eli kolminkertaisena annoksena. Valmiin piirakan leikkasin 5x5 cm kokoisiksi paloiksi. Pellillisestä tuli 56 palaa
PARSAPIIRAKKA
(gluteeniton, laktoositon)
Parsapiirakan ohje Maku-lehdestä. Toteutin piirakan gluteenittomana ja kokeilin ensimmäistä kertaa perunahiutaleita leivonnassa. Ne antoivat mukavasti mehevyyttä piirakkapohjaan. Tein tämänkin piirakan uunipellin kokoisena eli kaksinkertaisena annoksena.
PIENET TOMAATTIMUFFINIT
50 kpl
(gluteeniton, laktoositon)
4 kananmunaa
2 dl kermaa (lakt)
2 dl pullomargariinia (lakt)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunahiutaleita
2 dl fetakuutioita hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 dl oreganoa, basilikaa ja ruohosipulia hienonnettuna
kuorrutus:
200g tuorejuustoa (lakt)
reilu loraus kermaa (lakt)
minitomaatteja
oreganoa/ basilikaa
1. Sekoita kananmunat, kerma ja pullomargariini. Lisää jauhot ja perunahiutaleet, sekoita. Sekoita lopuksi mukaan juusto, tomaatti ja yrtit
2. Annostele taikina pieniin (annoskokoisiin) muffinivuokiin ja paista 200-asteessa 10-15 minuuttia
3. Irrota jäähtyneet muffinit vuuista ja koristele juuri ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto ja kerma, ja laita pursotinpussiin. Pursota seos muffinien päälle. Viimeistele oreganolla/ basilikalla ja minitomaatilla (vielä pienempiä kuin kirsikkatomaatit)
Valmistusaika: Piirakat 15 min + paistaminen 30 min, muffinit 15 min + paistaminen 15 min + koristelu 15 min. Kaikki valmistettiin paloiksi leikkamista/ koristelua vaille valmiiksi edellisenä iltana ja nostettiin peitettynä kellariin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti