keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Reseptejä YO-juhliin, osa II, suolaisia

Juhlien suolaiset pohjautuivat osin teinin toiveisiin sekä osin vierasprofiiliin, kasvisruokaa ja gluteenitonta. Teinin toivomat sushit tilasin. Vaikka makirullat ovat perin yksinkertaisia tehdä, niiden askarteleminen vie kuitenkin (liikaa) aikaa. Toinen teinin toivoma suolainen oli suppilovahveropiirakka. Halusin tehdä sen täsmälleen sellaisena kuin teini pitää, eli mukana on pekonia ja leivontaan on käytetty tavallisia vehnäjauhoja, ei siis kasvissyöjien tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokaa. Parsapiirakka ja tomaattimuffinit sopivat sekä kasvis- että gluteenittomaan ruokavalioon. Valitan kuvien huonoa laatua.

 SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA

Oma ohjeeni täältä. Leivoin piirakan uunipellin kokoisena, eli kolminkertaisena annoksena. Valmiin piirakan leikkasin 5x5 cm kokoisiksi paloiksi. Pellillisestä tuli 56 palaa

PARSAPIIRAKKA
(gluteeniton, laktoositon)

Parsapiirakan ohje Maku-lehdestä. Toteutin piirakan gluteenittomana ja kokeilin ensimmäistä kertaa perunahiutaleita leivonnassa. Ne antoivat mukavasti mehevyyttä piirakkapohjaan. Tein tämänkin piirakan uunipellin kokoisena eli kaksinkertaisena annoksena.


PIENET TOMAATTIMUFFINIT
50 kpl
(gluteeniton, laktoositon)

4 kananmunaa
2 dl kermaa (lakt)
2 dl pullomargariinia (lakt)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunahiutaleita
2 dl fetakuutioita hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 dl oreganoa, basilikaa ja ruohosipulia hienonnettuna

kuorrutus:
200g tuorejuustoa (lakt)
reilu loraus kermaa (lakt)
minitomaatteja
oreganoa/ basilikaa

1. Sekoita kananmunat, kerma ja pullomargariini. Lisää jauhot ja perunahiutaleet, sekoita. Sekoita lopuksi mukaan juusto, tomaatti ja yrtit
2. Annostele taikina pieniin (annoskokoisiin) muffinivuokiin ja paista 200-asteessa 10-15 minuuttia
3. Irrota jäähtyneet muffinit vuuista ja koristele juuri ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto ja kerma, ja  laita pursotinpussiin. Pursota seos muffinien päälle. Viimeistele oreganolla/ basilikalla ja minitomaatilla (vielä pienempiä kuin kirsikkatomaatit)



Valmistusaika: Piirakat 15 min + paistaminen 30 min, muffinit 15 min + paistaminen 15 min + koristelu 15 min. Kaikki valmistettiin paloiksi leikkamista/ koristelua vaille valmiiksi edellisenä iltana ja nostettiin peitettynä kellariin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti