TUULIHATUT
gluteeniton, laktoositon
(40 pientä)
100g voita (lakt)
2 dl vettä
2 dl gluteenittomia jauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
1. Mittaa vesi ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes voi on sulaa. Seoksen pitää kiehahtaa kunnolla. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jauhot puulastalla nopeasti sekaan kunnes saat paksun taikinan. Jäähdytä vähän. Lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan leivinjauhe
2. Nostele leivinpaperoidulle pellille nokareita, jätä tilaa, sillä tuulihattujen koko tuplaantuu paistonaikana. Paista 200-asteessa 15-20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana (äläkä heiluttele hellaa tai muuten tömistele lähistöllä, ettei leivonnainen lässähdä)
3. Täyttämättömät tuulihatut voi pakastaa
SAVULOHITÄYTE
100g maustamatonta tuorejuustoa (lakt)
n. 100g kermaviiliä (lakt)
nippu tilliä
pieni punasipuli
200g kylmäsavulohta
1/2 rkl dijon-sinappia
1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna tilli ja kylmäsavulohi. Sekoita kaikki aineet lukuunottamatta kermaviiliä, lisää kermaviili pienissä osissa notkistamaan seosta, jätä tarvittaessa osa kermaviilistä käyttämättä, jottei seoksesta tule liian löysää. Anna maustua jääkaapissa
2. Leikkaa tuulihatun lakki puoliksi irti ja täytä tuulihattu täytteellä juuri ennen tarjoilua
ARTISOKKATÄYTE
100g maustamatonta tuorejuustoa (lakt)
n 50g kermaviiliä (lakt)
1 prk säilöttyjä artisokkia
pieni punasipuli
1/4 rkl kokonaisia rosepippureita
1. Valuta artisokat ja hienonna. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna rosepippuri
2. Sekoita kaikki aineet lukuunottamatta kermaviiliä, lisää kermaviili pienissä osissa notkistamaan seosta, jätä tarvittaessa osa kermaviilistä käyttämättä, jottei seoksesta tule liian löysää. Anna maustua jääkaapissa
3. Leikkaa tuulihatun lakki puoliksi irti ja täytä tuulihattu täytteellä juuri ennen tarjoilua
Valmistusaika: tuulihatut: 30 min, täytteet 15 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti