SUOLAPÄHKINÄ-VALKOSUKLAAKEKSIT
(gluteeniton, laktoositon)
60kpl
200g suolapähkinöitä
200g valkosuklaata
250g voita
4 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa molemmat tangot 30 palaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Painele koristeeksi jätetyt suklaa- ja pähkinämurut keksien pintaan
3. Paista 175 -asteessa 12 minuuttia
Voit tehdä keksit viikko(j)a ennen ja säilyttää kuivassa ja viileässä (ei jääkaapissa). Ohje lienee Pirkan
YLIOPPILAAN CAKEPOPSIT
(gluteeniton, laktoositon)
Tässä linkki Kinuskikissan alkuperäiseen ohjeeseen. Muuten seurasimme ohjetta, mutta käytimme gluteenittomia kaurakeksejä. Valmistimme popsit neidin kanssa pakastimeen viikkoa ennen juhlia. Ja teimme niitä nelinkertaisen annoksen, yhden osan ilman YO-koristeita, joten ne sopivat neidin kesäkuisille synttäreille.
MUTAKAKKU
(gluteeniton)
Leivoin kakun juhlia edeltävänä iltana ja nostin sen leivinpaperilla peitettynä alakerran kellariin. Aamulla leikkasin kakun pieniksi paloiksi, joita oli helppo käydä hakemassa täydennykseksi. Ohje löytyi täältä. Valmistin kakkua uunipellillisen, eli ohje kolmenkertaisena. Mutakakun kanssa tarjolla oli lemoncurdilla maustettua kermavaahtoa.
Valmistusaika:
Keksit; 15 min + paistaminen, ohje onnistuu tumpeloltakin
popsit; varsin paljon työvaiheita, eli aikaa menee kokemuksesta (ja määrästä) riippuen tunnista, muutamaan tuntiin
mutakakku: 10 min + paistaminen 15- 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti