SALTED CARAMEL PULLAT / SUOLAKARAMELLIPULLAT
1/2 l pullataikina
täyte:
100g pehmeää voita
40 pehmeää kermakarkkia
voitelu:
kananmuna
kuorrutus:
1 dl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl voita
*
sormisuolaa
muffinivuokia
1. Nostata hyvin vaivattua pullataikinaa liinan olla puoli tuntia
2. Kauli taikina 40cmx50cm levyksi. Levitä voi levylle, ja murustele kermakarkit voin päälle. Kääri levy rullalle (kuin tekisit korvapuusteja). Leikkaa levy viipaleiksi (Jos haluat isoja pullia 25 viipaletta jos pienempiä 40 viipaletta). Nosta viipaleet pystyssä (kierre näkyy) muffinivuokiin. Anna nousta liinalle peitettynä tunti
3. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225- asteessa 12 minuuttia
4. Valmista kinuskikastike pullien jäähtyessä. Sulata sokeri pienessä kattilassa kokoa ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulaa, lisää kerma. Varo, sillä kerma kuohahtaa helposti. Anna kiehua hiljaa kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää voi ja sekoita
5. Valuta kinuskikastiketta raidoiksi jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele muutamalla sormisuolakiteellä (vasta juuri ennen tarjoilua)
Kuoruttamattomat pullat voi pakastaa
Valmistusaika: 30 min + taikinan kohotus 1 h 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti