tiistai 1. maaliskuuta 2016

Pullaa

Leivoimme neidin kanssa pullaa. Eikä mitä tahansa pullaa, vaan karkeilla ja kinuskilla jalostettua versiota, joka viimeisteltiin pinnalle ripotelluilla suolahiutaleilla. Yhdistelmä pehmeää pullaa, makeaa sisusta sekä  makean ja suolaisen yhdistelmä pinnalla oli kertakaikkiaan suussasulava. Ohje Maku-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa pullataikina tehtiin edellisenä päivänä. Me teimme tavallisen taikinan, jonka ohje löytyy jokaisesta vehnäjauhopussista. Täytteen ohjeen tuplasin. Ja kinuskin keitin omalla ohjeellani, lehden ohjeella en olisi kinuskia saanut aikaan

SALTED CARAMEL PULLAT / SUOLAKARAMELLIPULLAT


täyte:
100g pehmeää voita
40 pehmeää kermakarkkia

voitelu:
kananmuna

kuorrutus:
1 dl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl voita

*
sormisuolaa
muffinivuokia

1. Nostata hyvin vaivattua pullataikinaa liinan olla puoli tuntia
2. Kauli taikina 40cmx50cm levyksi. Levitä voi levylle, ja murustele kermakarkit voin päälle. Kääri levy rullalle (kuin tekisit korvapuusteja). Leikkaa levy viipaleiksi (Jos haluat isoja pullia 25 viipaletta jos pienempiä 40 viipaletta). Nosta viipaleet pystyssä (kierre näkyy) muffinivuokiin. Anna nousta liinalle peitettynä tunti
3. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225- asteessa 12 minuuttia
4. Valmista kinuskikastike pullien jäähtyessä. Sulata sokeri pienessä kattilassa kokoa ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulaa, lisää kerma. Varo, sillä kerma kuohahtaa helposti. Anna kiehua hiljaa kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää voi ja sekoita
5. Valuta kinuskikastiketta raidoiksi jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele muutamalla sormisuolakiteellä (vasta juuri ennen tarjoilua)
Kuoruttamattomat pullat voi pakastaa

Valmistusaika: 30 min + taikinan kohotus 1 h 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti