tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen kakku

Rauhallinen pääsiäinen mökillä on takana, ohjelmassa ei ollut saunomista, pelailua, kävelyä ja nuotiolla istuskelua kummenpaa. Nuoriso käväisi rinteessäkin. Perhelounaalla nautimme kalakeittoa ja jälkkäriksi papallekin sopivaa kakkua. Alkuperäisessä  Kotilieden ohjeessa kakku valeltiin sitrus-kanelisiirapilla. Minulla oli siirappi jo kiehumassa, kun kanelin tuoksu toi mieleen joulun. Ensimmäinen keitos päätyi roskiin ja seuraavan keittelin ilman kanelia.

TAHMEA GLUTEENITON MANDARIINIKAKKU
12 viipaletta

4 mandariinia + vettä
1 3/4 dl hienoa sokeria
300g mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 kananmuna

siirappi:
2 mandariinia
1 sitruuna
3/4 dl hienoa sokeria

1. Keitä kakun mandariineja kaksi tuntia. Kaada vesi pois ja soseuta mandariinit
2. Rypistä leivinpaperi ja levitä se irtopohjavuokaan
3. Sekoita kakun kuivat aineet. Sekoita soseutetut mandariinit ja kananmunat. Kaada mandariini-kananmunaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa 50-60 minuuttia
4. Purista mandariineista  ja sitruunasta mehu kattilaan. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia
5. Ota kakku uunista ja pistele siihen haarukalla reikiä. Kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä vähintään tunti
6. Tarjoile kakku  tuorejuusto-vaniljavaahdon kanssa
(kakku säilyy hyvin peitettynä kylmässä)

Valmistusaika: aktiivinen 30 min + mandariinien keittäminen 2h, paistaminen 1h, maustuminen 1h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti