TAHMEA GLUTEENITON MANDARIINIKAKKU
12 viipaletta
4 mandariinia + vettä
1 3/4 dl hienoa sokeria
300g mantelijauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 kananmuna
siirappi:
2 mandariinia
1 sitruuna
3/4 dl hienoa sokeria
2. Rypistä leivinpaperi ja levitä se irtopohjavuokaan
3. Sekoita kakun kuivat aineet. Sekoita soseutetut mandariinit ja kananmunat. Kaada mandariini-kananmunaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa 50-60 minuuttia
4. Purista mandariineista ja sitruunasta mehu kattilaan. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia
5. Ota kakku uunista ja pistele siihen haarukalla reikiä. Kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä vähintään tunti
6. Tarjoile kakku tuorejuusto-vaniljavaahdon kanssa
(kakku säilyy hyvin peitettynä kylmässä)
Valmistusaika: aktiivinen 30 min + mandariinien keittäminen 2h, paistaminen 1h, maustuminen 1h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti