sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Grillauskautta odotellessa

Kevät pilkahteli jo esiin, ja into siivota terassi ja aloittaa grillauskausi kasvoi. Viikonlopun harmaus ei innostanut grillaamiseen. Mieleen jäi kuitenkin pihvi, joten lihaa oli saatava. Kaupasta siis pala naudan entrecoteeta, oli sopivasti tarjouksessakin. Grillin sijaan entrecotee päätyi kokonaisena uuniin ja sai kaverikseen bataattiranskalaisia ja uunitomaatteja.Jälkiruuaksi paistettua ananasta ja tuotejuustovaniljavaahtoa.


KOKONAISENA PAISTETTUA ENTRECOTEETA
(kahdeksalle)

1 1/2 kg naudan entrecoteeta
rypsiöljyä paistamiseen
(dijon) sinappia
mustapippuria ja suolaa
paistinarua

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa kalvot pois
2. Paista lihaan hyvä väri rypsiöljyssä paistinpannulla
3. Mausta lihan pinta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sido liha, jotta se säilyttää muotonsa
4. Työnnä paistolämpömittari lihaan , ja aseta tavoitelämpötila (60-punainen, 65- medium ja 75- täysin kypsä)
5. Paista 150-asteessa noin puolitoista tuntia eli kunnes liha on halutussa kypsyydessä. Nosta liha pois uunista ja kääri folioon ja nosta pari pyyhettä päälle. Anna levätä puoli tuntia ja leikkaa viipaleiksi

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 1 h 30 min + vetäytyminen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti