MAKSA-PORKKANAKASTIKE
(kuudelle)
600g (naudan)maksaa palana
3 isoa porkkanaa
iso sipuli
kasvis- tai lihaliemikuutio
3 siivua pekonia
vettä
2 rkl vehnäjauhoja
voita
1 rkl soijakastiketa
meiramia, mustapippuria
2. Kuori ja hienonna sipuli. Poista maksasta kalvot ja leikkaa se noin sentin kanttiinsa oleviksi kuutioiksi
3. Sulata voi pannulla, leikkaa pekonit pieneksi ja laita voin sekaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää maksakuutiot ja paista ne välillä käännellen liki kypsiksi. Ripottele pinnalle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita, paista välillä sekoittaen pari minuuttia (kunnes jauhot ottavat vähän väriä), lisää porkkanakuutiot ja niiden keitinliemi, sekoita hyvin. Anna hautua kymmenisen minuuttia. Lisää loraus soijakastiketta antamaan väriä ja tuomana makuun syvyyttä. Mausta meiramilla ja mustapippurilla
4. Tarjoile kuorineen keitettyjen perunoiden ja puolukoiden kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti