torstai 29. lokakuuta 2015

Halloween leivonnainen

Yksinkertaisenkin Halloween-tarjoilun kruunaa joku itse valmistettu leivonnainen. Neiti löysi googlaamalla näyttävän ohjeen. Koristelussa seurasimme ohjetta (tai vähän neiti lisäili koristeita), mutta muffinitaikina oli vanha tuttu, myös kananmuna-allergikoille sopiva.



NOIDANHATTU-MUFFINIT

taikina:
iso pehmeä banaani
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1 dl siirappia
1 dl kinuskikastiketta

kuorrute ja koristelu:
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
vihreää karamelliväriä
*
jäätelövohveleita
tummaa suklaata
nonparelleja

1. Soseuta banaani. Sekoita kuivat aineet ja lisää banaani sekaan. Lisää kinuskikastike ja sekoita taikinaksi. Nosta taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia
2. Anna muffinien jäähtyä ja valmista kuorrute
3. Sekoita kuorrutuksen aineet ja värjää haluamasi värisävy. Nosta kuorute hetkeksi viileään, jotta se jämäköityy
4. Sulata tumma suklaa ja sivele vohvelit suklaalla ja kierittele nonparelleissa, anna koristeiden kiinnittyä
5. Levitä kuorrutetta reilusti muffineille ja nosta noida hattu päälle, tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti