keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Piazza Navonen muistoissa

Syyslomalla piipahdin tyttäreni ja äitini kanssa Roomassa. Saimme mahdutettua pitkään viikonloppuun ainakin osan tärkeimmistä nähtävyyksistä; Patheonin, Capitoleumin & Vatikaanin museot ja Pietarinkirkon.Trevin suihkulähdettä remontoitiin, työmiehet pesivät käsin seiniä puhtaaksi ja espanjalaiset portaatkin olivat remontissa. Viimeisenä päivänä keskityimme shoppailemaan ja nautimme lounaan aurinkoisella Piazza Navonella. Alkuun kaikille bruschettaa. Tyttäreni pääruoka oli niin hyvä, että se piti toistaa heti kotona. Tein reilun annoksen, josta riitti viidelle ja seuraavana päivänä vielä kolmelle lounaaksi. Maku vain syveni ja parantui lämmittämisestä.
Bruschettaa parmesaanitryffelilevitteellä, munakoisotryffelilevitteellä ja tomaatin kanssa


SITRUUNA-KAPRISBROILERIA
(kahdeksalle)

1 kg broilerin ohutleikkeitä (tai vastaavaa)
2 sitruunaa
1 dl valkoviiniä
kapriksia (maun mukaan)
voita, oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Paista broilerit kevyesti useassa erässä voi ja rypsiöljyn seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistetut broilerit uunivuokaan
2. Raasta sitruunoidne kuori ja purista mehu
3. Kaada kaprikset ja sitruunankuori pannulle (siis siihen jossa paistoit broilerit), paista hetki, lisää sitruunanmehu ja viini. Kiehauta. kaada seos broilerin päälle. Nosta vuoka uuniin alkuruuan tarjoilun ajaksi (150-astetta, 10 minuuttia). Tarjoile salaatin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti