BROILERIA SATAY-KASTIKKEESSA JA KURKKU-INKIVÄÄRIRELISSIÄ
6 broilerin rintafileetä
*
marinadi:
1 1/2 dl kookoskermaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl sitruunaruohoatahnaa
2 tl kurkumaa
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1/2 tl valkopippuria
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kalakastiketta
1. Paahda korianterin- ja kuminansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Murskaa paahdetut siemenet morttelissa
2. Lisää kurkuma, inkivääri, sitruunaruohotahna, sokeri, kookoskerma ja valkopippuri ja hierrä tahnaksi. Mausta kalakastikkeella
3. Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin kolmeen osaan. Hiero maustetahna broileritankoihin ja nosta jääkaappiin maustumaan (minä annoin maustua seuraavaan päivään, mutta pienempikin aika riittää)
Valmista sataykastike ja relissi broilerien maustuessa
4. Pujota broilerit liotettuihin puisiin grillitikkuihin ja grillaa kypsiksi
SATAY-KASTIKE
1 dl maapähkinöitä
1 dl kookoskermaa
1 dl tamarinditahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunaruohotahnaa
1 rkl ketjap manis-soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
Shiracha-chilikastiketta
1. Paahda maapähkinät kuivalla kuumalla pannulla
2. Kaada paahdetut aineet kulhoon, mittaa muut aineet sekaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta Shirachalla
KURKKU-INKIVÄÄRIRELISSI
makea etikka:
1/2 dl sokeria
1 dl vaaleaa riisiviini-etikkaa
1 rkl korianterinsiemeniä
3 valkopippuria
1. Mittaa aineet kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä, siivilöi
relissi:
1/2 kurkku
1 banaanisalottisipuli
1 dl korianterin lehtiä
1 punainen chili
1 dl makeaa etikkaa
2 cm inkivääriä
1. Kuori sipuli, puolita, ja siivuta ohueksi. Puolita chili, poista siemenet ja siivuta ohueksi. Kuori inkivääri ja siivuta ohueksi. Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan, ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi
2. Sekoita hienonnetut relissin aineet, korianteri ja etikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti