tiistai 9. joulukuuta 2014

Itämaista Itsenäisyyspäivänä

Teini ja tyttöystävänsä jäivät kotiin lepäilemään, kun minä suuntasin yrittäjän kanssa mökille Itsenäisyyspäivän viettoon. Samalla matkalla pudotimme neidin mummolle ja papalle. Teini kyllä selviytyy ruuanvalmistuksesta itsekin, mutta pitäähän äidin vähän hössöttää. Helposti lämmittävä, yhden padan periaatteen ruoka toimi pika-apuna, jotta nuorisolla oli helppoa pikaruokaa nälän yllättäessä. Keiton ohje Koti&Keittiöstä. Keitin keittoa noin kaksinkertaisen annoksen ja tein pieniä muokkauksia. Lisäsin chilin määrää reilusti, sillä teini pyysi jotain tulista. Tästä huolimatta keitto ei ole voimakas, vaan  raikas. Teini kertoi runsaan inkiväärin auttaneen myös flunssaiseen oloon. Broileripullien ohjeen voi paistaa myös pihveiksi


BROILERIPULLA-NUUDELIKEITTO
(kuudelle pääruokana)

600g broilerinjauhelihaa
1 punasipuli
3 cm pätkä inkivääriä
½ tl suolaa
 1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
1 kananmuna
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
*
1 rkl rypsiöljyä
1/2 purjo
2 chiliä
2 l vettä
4 rkl kalakastiketta
500g kiinankaalia
½ purjo
200g munanuudeleita
½ limetinmehu

1 rkl seesamiöljyä
*
tuoretta korianteria

1. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita broileripullamassan aineet taikinaksi
2.  Puhdista purjo ja leikkaa viipaleiksi. Puolita chilit, poista siemenet ja leikkaa hienoksi
3. Kuullota purjo ja yksi chili rypsiöljyssä. Lisää vesi ja kalakastike, kiehauta
4. Muotoile broileripullamassa pieniksi pulliksi ja kypsennä kevyesti kiehuvassa liemessä kahdessa erässä, nosta broileripullat sivuun
5.Suikaloi kiinankaali. Nosta kiinankaalin paksummat osat ja nuudelit liemeen, keitä kaksi minuuttia. Sekoita nuudeleita tarvittaessa välillä, jotta ne irtoavat ja kypsyvät tasaisesti. Lisää loput kiinankaalit ja  kypsät broileripullat ja keitä minuutti. Viimeistele keitto lopulla chilillä, limetinmehulla ja seesamiöljyllä. Ripottele vielä pinnalle tuoretta korianteria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti