BROILERIPULLA-NUUDELIKEITTO
(kuudelle pääruokana)
600g broilerinjauhelihaa
1 punasipuli
3 cm pätkä
inkivääriä
½ tl suolaa
1 ½ rkl makeaa chilikastiketta
1 kananmuna
3 rkl tuoretta
korianteria hienonnettuna
*
1 rkl rypsiöljyä
1/2 purjo
2 chiliä
2 l vettä
4 rkl
kalakastiketta
500g kiinankaalia
½ purjo
200g
munanuudeleita
½ limetinmehu
1 rkl
seesamiöljyä
*
tuoretta korianteria
1. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita broileripullamassan aineet taikinaksi
2. Puhdista purjo ja leikkaa viipaleiksi. Puolita chilit, poista siemenet ja leikkaa hienoksi
3. Kuullota purjo ja yksi chili rypsiöljyssä. Lisää vesi ja kalakastike, kiehauta
4. Muotoile broileripullamassa pieniksi pulliksi ja kypsennä kevyesti kiehuvassa liemessä kahdessa erässä, nosta broileripullat sivuun
5.Suikaloi kiinankaali. Nosta kiinankaalin paksummat osat ja nuudelit liemeen, keitä kaksi minuuttia. Sekoita nuudeleita tarvittaessa välillä, jotta ne irtoavat ja kypsyvät tasaisesti. Lisää loput kiinankaalit ja kypsät broileripullat ja keitä minuutti. Viimeistele keitto lopulla chilillä, limetinmehulla ja seesamiöljyllä. Ripottele vielä pinnalle tuoretta korianteria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti