WIENINLEIKE
800g possun ulkofileetä
suolaa, mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
voita, rypsiöljyä
1. Ota ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön, leikkaa se 1 1/2 cm viipaleiksi ja naputtele viipaleet lihanuijalla muovikelmun läpi ohuiksi leikkeiksi
2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, mausta jauhot reilusti suolalla ja pippurilla, riko toiselle lautaselle kananmunat ja vatkaa munien rakenne rikki, laita kolmannelle lautaselle korppujauhot
3. Painele leikkeet ensin vehnäjauhoissa molemmin puolin, kasta kananmunaan ja painele vielä korppujauhoissa, paista runsaassa voi-öljyseoksessa molemmin puolin kullan ruskeiksi. Jos paistat isompaa erää, valmiit leikkeet laita valmiit leikkeet uuniin 100 asteeseen odottamaan kaikkien valmistumista. Puhdista pannu aina jokaisen erän jälkeen ja laita uudet voit ja öljyt. Tästä määrästä valmistui 6 leikettä
4. Viimeistele leikkeet sitruunaviipaleella ja kapriksilla, tarjoile perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti