sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Herkkusuiden makuun

Keittiössä on pari metriä keittokirjoja. Uusia en ole tosin ostanut vuosiin, vaan etsinyt enempi vinkkejä netistä. Eilen neiti ja yrittäjä kuitenkin kävivät keittokirjaostoksilla. Minulle Tomi Björckin uutuus, siitä myöhemmin lisää ja neidille Hellapoliisin leivonnaiskirja. Tarttuipa mukaan myös kassalla tarjouksessa ollut pastakirja. Neidin piti päästä heti kokeilemaan uuden leivontakirjan ohjeita. Lauantai-iltana ei viitsinyt enää lähteä kauppaan, joten etsimme ohjeen, jonka voi toteuttaa kotona olevilla aineilla. Vähän jouduimme soveltamaan, sillä sokeroimaton kaakao oli päässyt kotoa loppumaan. Myöskään valmista kaakaotomusokeria ei meillä ollut vaan sekoittelimme kaakaon ja tomusokerin.  Jostain syystä emme saaneet täytettä riittämään koko levylle. 


DAIM-SUKLAANELIÖT

200g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy)
4 kananmunaa
3 dl hienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl (sokeroimatonta) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

kuorrute:
300g kaakaotomusokeria
100g rouhittua Daimia
n. 4 rkl vahvaa kahvia

pinnalle:
100g rouhittua Daimia

1. Paloittele taikinaa tuleva suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa välillä sekoittaen
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sulatettu suklaa, sekoita taikina tasaiseksi
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan ja paista 225-asteessa 12-15 minuuttia
4. Valmista kuorrute. Sekoita kaakao, tomusokeri, rouhittu Daim ja kahvi. Levitä seos vähän jäähtyneen torttulevyn pinnalle. Ripottele pinnalle vielä murustettua Daimia
5. (Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti