maanantai 10. maaliskuuta 2014

Grillauskauden avaus

Ulkona puhaltavasta hyytävästä tuulesta huolimatta ilmassa on kevään tuntua. Ikkunan läpi lämmittävä aurinko houkutteli pyyhkimään terassilta talviset pölyt. Puuhaillessa tuli melkeinpä lämmin, joten ajatus ruokailusta terassilla nousi  mieleen. Siispä grilli kuumenemaan ja terassilämmittimet päälle. Grillikauden avauksessa ateria oli perin yksinkertainen, grillatut naudan ulkofileepihvit, grillattua parsaa ja grillattuja tomaatteja. Sekä parsa, että tomaatit saivat makua ja lisäpotkua chilistä ja valkosipulista. Eipä meillä ennen ole maaliskuun alussa terassilla ruokailtukaan.


GRILLATTUA PARSAA JA TOMAATTEJA

2 nippua vihreää parsaa
rasia keskikokoisia terttutomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä

1. Leikkaa parsoista puisevat päät irti.  Laita parsat vuokaan. Kuori ja viipaloi valkosipuli,  leikkaa 1/2 chili suikaleiksi ,  ripottele molemmat parsojen päälle.  Lorauta päälle oliiviöljyä ja jätä maustumaan
2. Kuori ja viipaloi 2 valkosipulinkynttä, hienonna 1/2 chili . Laita valkosipuli, chili, pari timjaminoksaa kulhoon, lorauta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Laita tomaatit varsineen sekaan ja sekoita, jätä maustumaan
3. Nosta parsat grillin parilapannuun, grillaa 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen, käännä parsat ja nosta tomaatit grilliin. Jatka grillaamista, kunnes parsat ovat napakan kypsiä ja tomaattien kuori alkaa halkeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti